Представители на ГЕРБ - младежи, начело с лидера им Георг

...
Представители на ГЕРБ - младежи, начело с лидера им Георг
Коментари Харесай

Младежите от ГЕРБ искат позиция на Светия синод за отец Дионисий

Представители на ГЕРБ - младежи, отпред с водача им Георг Георгиев, внесоха в Светия синод искане-декларация от името на ГЕРБ духовниците да излязат с позиция във връзка дейностите на отец Дионисий , който участваше в акцията на " Системата ни убива " в Банкя Протестиращите от разпънаха черно знаме пред дома на премиера Бойко Борисов.

" Поискахме Светия Синод да вземе обществена и ясна позиция във връзка дейностите на отец Дионисий в Банкя, сподели Георгиев на излизане от Синодалната палата. Срещата е била с основния секретар на Светия Синод, който е заречен да има позиция по дейностите на отец Дионисий.

А другояче Георгиев ги оприличи по този начин: " Вчера наблюдавахме в град Банкя безбожното и за следващ път извънредно тъмно и неприлично държание на един човек , който към момента се зове български свещеник. Това ни потресе освен като миряни, само че и като хора и жители, като поданици на този град, които към този момент от месеци следи отвратителното държание и дейности на един човек, който стартира с ковчези в центъра на София, отслужи опело пред Министерски съвет, продължи с бесилки, с цел да стигне през вчерашния ден до черните драпери, които опъна пред дома на един жител. В този дом живеят децата му, внуците му ".

По думите на Георгиев държанието на Дионисий припомня, обратно на това, за което той се афишира, на " дейностите на мафията от предишния век ".
 Светият Синод се разграничи от апели на духовник, подкрепящ митингите
Светият Синод се разграничи от апели на духовник, подкрепящ митингите

Архимандрит Дионисий не изразявал позицията на БПЦ

" Така са били сплашвани хората, с черни пердета, които недвусмислено припомнят на гибел ", добави Георгиев и дефинира дейностите на отец Дионисий като " наподобяващи сатанизъм ".

" Този човек е рецидивист ", продължи Георгиев и даде за образец негови прояви от предходната година, които били противообществени, противоцърковни, противоканонични.

Георгиев счита, че е значимо да се обясни от БПЦ какво следва с " тази персона, изключително във времена на тестване ". Той добави, че от Светия Синод са дали обещание и позиция, и отговор на въпросите им на идващото съвещание.

Драгомир Младенова от ГЕРБ - младежи изясни, че въпросите към Светия Синод са били " дали расото и кръстът дават отговор на дейностите ". Той акцентира че Дионисий има купа архимандрит, само че държанието му е нехристиянско. Допълнително на това дейностите му са по време на пост.

" Това е човек, против който има канонични каузи ", безапелационен е Младенов.

Георгиев сподели в умозаключение, че на всемирски език " това е един рецидивист и извършител на всемирски и църковни закони ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР