Представители на ГЕРБ алармираха за скъпия ток, който плащат болници

...
Представители на ГЕРБ алармираха за скъпия ток, който плащат болници
Коментари Харесай

ГЕРБ за скъпия ток, който плащат болници и училища

Представители на ГЕРБ сигнализираха за скъпия ток, който заплащат лечебни заведения и учебни заведения.

Радомир Чолаков изясни, че храмовете и джамиите не са били затворени при рецесията по време на Бойко Борисов. Водени от тази концепция, от ГЕРБ е весено предложение в бюджетната комисия за църквите и храмовете, което е било отхвърлено. Костадин Ангелов сподели, че не стопират да повтарят от месец, че най-тежко е ситуацията в общинските лечебни заведения. Увеличаването на цената на тока води до това, че половината от бюджетите отива за ток. Проблемът се неглижира от държавното управление на Кирил Петков, тези банкрути са планувани, сподели Костадин Ангелов.

Делян Добрев разгласи, че по този мотив са подготвени със законодателни промени и по какъв начин да се намерят и случат обезщетения.

Ще виждаме центрове за деца и хора с увреждания, които ще затваряме. Средното нарастване е над 3 пъти. Това са суми до 10 000 лв.. Още повече че от 1 януари са нови заплати. Ако няма в незабавен порядък държавна помощ за ток и газ, ще забележим затваряния, сподели Деница Сачева.

Между два и три пъти е нарастването за електрическа енергия в обществените заведения, сподели и някогашният учебен министър Красимир Вълчев. Така ще има по-малко реновирани кабинети. Според него по този начин първите три месеца няма да бъдат обезщетени от бюджета. Така за първи път от 10 години действително ще има понижение на приходите, това е смяната от непукизма на държавното управление, сподели Вълчев.

Росен Желязков сподели пък, че единствено със 70 милиона лв. ще е нарастването в железниците. Ще се постанова отпадане на нощния превоз. Тезата му бе доказана и от Иван Тотев.

Оказва се, че проблеми има и ВиК бранша, сигнализираха от ГЕРБ.

88 000 е била цената на тока за 2020 година, а за 2021 година 220 000 лв., дадоха образец още от ГЕРБ. Акцентирано бе и от на невъзможността на ВиК да работят също поради непостижимите и некомпенсирани цени на тока. Мръсната вода на р. Тунджа от Ямбол да вземем за пример щяла да провокира екологична рецесия в южните ни съседки. Област Шумен също имала проблем с битовата нужда от вода, което е главно човешко право, сподели Николай Нанков.

Проект за отплата на 100 %, а не през цените, оферират посредством изключително съвещание на енергийната комисия още в сряда от ГЕРБ, сподели Делян Добрев. Парите ще дойдат, откъдето пристигнаха за ЕРП-тата, изясни Добрев, като неведнъж парите ще са по-малко, в сравнение с към този момент са дадени.

Още при актуализацията на бюджета не са заложени препоръчаните от ГЕРБ буфери, по този начин цените нямало да бъдат по този начин внезапно увеличени изключително при хлебопроизводителите, изясни Добрев. Сега обаче в бюджета се предложило безобразно харчене, което единствено ще усили инфлацията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР