Представители на футболен клуб ЦСКА и лекари под пагон от

...
Представители на футболен клуб ЦСКА и лекари под пагон от
Коментари Харесай

Лекари и футболисти дариха кръв във ВМА в Световния ден на кръводарителя

Представители на футболен клуб ЦСКА и лекари под пагон от Военномедицинска академия (ВМА) подариха кръв в Световния ден на кръводарителя , оповестиха от пресцентъра на ВМА.

Традиционната акция на Центъра по трансфузионна хематология поддържаха легендата на " алените " Георги Велинов, треньорът от школата на ЦСКА Атанас Борносузов и други представители на клуба.

Коремният хирург капитан доктор Даниел Стефанов и негови сътрудници под пагон също бяха съпричастни с даряването на кръв.

Зад идеята застанаха и от Командването на силите за специфични интервенции , като екип на Кръвния център ще отиде на място в Пловдив на 21 юни при командосите, които желаят да спасят тежко заболели пациенти.

Треньорът Атанас Борносузов прикани всеки, който може да подари и да помогне за спасяването на живот.

" Дарявай, с цел да ти дарят! ", посъветва алената легенда Георги Велинов - Джони. За него това е най-благородният жест.

" Безвъзмездното даряване е извънредно значима идея, тъй като кръвта е лечебно средство, което няма аналог в медицината ", акцентира началникът на Центъра по трансфузионна хематология проф. доктор Румен Попов.

Той разясни, че акцията е немислима без повече осведомителни акции измежду децата в учебните заведения, които овреме могат да бъдат " извоювани " за благородната идея. По думите му доста значимо е да се дава персонален образец.

Преливането на кръв и кръвни артикули годишно спомага на милиони хора в целия свят. ВМА от време на време провежда акции за поощряване на безвъзмездното кръводаряване.

Кампаниите имат за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването.

Извън акциите, всеки искащ може да подари кръв в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, всеки ден - от 08:30 до 16:00 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР