Представители на френската католическа църква са малтретирали сексуално 330 000

...
Представители на френската католическа църква са малтретирали сексуално 330 000
Коментари Харесай

Католически свещеници във Франция са малтретирали сексуално 330 000 деца

Представители на френската католическа черква са малтретирали полово 330 000 деца в последните 70 години.  Около 80% от жертвите са били момчета.

Това демонстрира отчет на самостоятелна комисия, показан през днешния ден от нейния началник Жан Марк Сове, някогашен вицепрезидент на Държавния съвет на Франция в интервала 2006-2018 година

Докладът има 2500 страници и е направен след 2 години и половина работа на членовете на комисията, предадоха интернационалните организации. Той обгръща интервал от 1950 година до момента.

От всички случаи 22 от хипотетичните закононарушения са били обявени на прокуратурата на страната. Повече от 40 случаи са прекомерно остарели, с цел да се проверяват, само че техните причинители са към момента живи и те ще бъдат предадени на френската черква.

Данните демонстрират, че общо към 3000 свещеника и други лица, свързани с църквата, са правили закононарушенията. Ръководни католически представители в продължение на десетилетия са прикривали похищенията над малолетни.

„ Последиците са доста съществени. Около 60% от жертвите изпитват обилни прочувствени и полови проблеми по време на живота си “, разяснява Сове.

Президентът на Конференцията на епископите на Франция Ерик де Молин Бефорт разяснява, че епископите са „ отвратени “ от заключенията на отчета. „ Желая да желая амнистия от всеки един от вас “, е споделил на жертвите той.

Миналата година свещеникът Бернард Прейнат от френската католическа черква бе упрекнат в полово малтретиране на повече от 75 момчета и получи присъда от 5 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР