Представители на Франция, Германия и Великобритания са съгласували с властите

...
Представители на Франция, Германия и Великобритания са съгласували с властите
Коментари Харесай

Европейските страни и САЩ постигнаха съгласие за условията на ядрената сделка в Иран

Представители на Франция, Германия и Англия са съгласували с управляващите на Съединени американски щати изискванията, при които президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би се е съгласил да продължи присъединяване на Вашингтон в Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) по отношение на иранската нуклеарна стратегия. Това разгласи във вторник немският вестник “Зюддойче Цайтунг”, базирайки се на свои източници от дипломатическите среди.

“След петте кръга договаряния, европейската и американската страна реализираха съглашение, че Иран би трябвало да бъде застрашен с нови наказания поради противоречивите си проби с ракети и нападателната си районна политика. Клаузите в нуклеарна договорка ще останат същите, само че някои от параграфите ще бъдат интерпретирани по нов метод,” оповестява вестникът.

Постигнатото съглашение сред страните се състои от 4 съществени точки: датата на приключване на СВПД, размерът на пълномощията на инспекторите от Международната организация за атомна сила, ракетната стратегия на Иран, както и зоните на въздействие на Техеран в Йемен, Ирак, Сирия и Ливан. Споразумението акцентира, че даже след края на действието на нуклеарната договорка, Иран е задължен да се откаже от развиването на нуклеарната стратегия.

Както отбелязва “Зюддойче Цайтунг” договарянията сред западните страни към момента не са приключени дефинитивно, само че европейските сътрудници се се споразумели, че не последват Съединени американски щати, в случай че Тръмп реши да се отдръпна от нуклеарната договорка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР