Представители на Европейския съюз разглеждат плановете за отлагане на Брекзит

...
Представители на Европейския съюз разглеждат плановете за отлагане на Брекзит
Коментари Харесай

The Times: ЕС разглежда план за отлагане на Брекзит до 2020-та

Представители на Европейския съюз преглеждат проектите за отсрочване на Брекзит до 2020 година, откакто Германия и Франция показаха желанието си да продължат договарянията за излизане на Обединеното кралство от Общността поради политическите безредици на Англия, оповестява вестник The Times, представен от " Фокус ".
Дипломати и длъжностни лица създават проект за удължение на периода на процедурата, планувана в член 50 на Лисабонския контракт, откакто министър председателят Тереза Мей не събра нужната поддръжка в Народното събрание за „ бракоразводната “ договорка сред Лондон и Брюксел.
Брекзит трябваше да стане факт на 29 март или най-късно до края на юни, само че в този момент, съгласно разнообразни източници, чиновници на Европейски Съюз проверяват законните пътища за отсрочване на излизането на Англия до идната година.
Тази вечер се гласоподава вота на съмнение против Тереза Мей, откакто английският парламент отхвърли предлагането й за договорка с Европейския съюз.
Повечето английски медии са на мнение, че тя ще оцелее, само че това не лишава от сложността на задачата пред кабинета й. Мей ще има 14 дни, в които консерваторите да създадат ново държавно управление, като още веднъж Мей може да го води - въпросът е дали при такова развиване тя ще желае да остане отпред на английското ръководство. Според Daily Telegraph претенденти за поста на Мей са Борис Джонсън, актуалният вътрешен министър Саджид Джавид, ръководителят на английската дипломация Джеръми Хънт, както и някогашният министър за Brexit Доминик Рааб. Ако не бъде образувано държавно управление, в границите на още 25 работни дни ще има опит да се сформира друго държавно управление, а в случай че това не стане, английският парламент ще бъде разхлабен и предстоят предварителни парламентарни избори. При състояние, че Мей остане на работа, до 21 януари т.е. понеделник, Тереза Мей би трябвало да показа ново предложение за развиването на Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР