Представители на Европейския младежки форум изразиха своето недоволство относно начина,

...
Представители на Европейския младежки форум изразиха своето недоволство относно начина,
Коментари Харесай

Конференция от председателството по български: Алкохол, парти с полуголи жени и призиви за размножаване

Представители на Европейския юношески конгрес показаха своето неодобрение по отношение на метода, по който Българското европредседателство провело спонсорирано от Европейски Съюз младежко събитие в София предходната седмица, разяснявайки несъответстващото държание на формалните лица, заети с организацията, написа Euractiv.
Слаб мениджмънт, смяна на откритите правила и организирането на празненства с полуголи танцьорки са единствено част от рецензиите.
Младежи и политици се срещнали по време на младежка конференция в София на 17-19 април, с цел да обсъдят по какъв начин да подобрят живота на младите европейци. Конференцията е най-важното събитие от шестия цикъл на Структурния разговор с младежите, който има за цел да сближи политиците и младежите.
Тези юношески конференции се организират при всяко европредседателство и на тях определени юношески представители дружно с представители на националните държавни управления и на Европейска комисия разискват свързани с младежта проблеми и сформират изводи, които по-късно се предават на Съвета на министрите като метод да се подсигурява, че младежите могат да вземат участие в правенето на политиките, засягащи живота им.
Това, което се случило в София обаче, съгласно Луис Алварадо, президент на Европейския юношески конгрес, " било надалеч от действителността и разрушило работата на генерации дейни младежи ".
" Тази конференция беше христоматиен образец за това какво НЕ съставлява присъединяване на младежите. Европа е световен образец и ентусиазъм за останалия свят за това какво може да бъде реализирано, когато силата се даде в ръцете на младежите. Тази конференция обаче подкопа и заплаши всичко това ", счита Алварадо.
По негови думи на панелните полемики не е имало никакви младежи, определени за представители в европейските институции. Напротив - имало доста публични лица от Организация на обединените нации, които обаче не допринасяли по никакъв метод за разговора по въпросите, свързани с европейската юноша.
Според Алварадо също по този начин българското председателство имало желание да промени откритите към този момент практики от предходни сходни събития.
" Целта на конференцията е да достигнем до младежи в неравностойно състояние. От основна значимост, с цел да реализираме това, е изискването те да не би трябвало да заплащат пари от личния си джоб, с цел да вземат участие ", разяснява той.
За първи път в историята на процеса младежите трябвало сами да закупят самолетните си билети - в предишното тези разноски се поемали от националните държавни управления, имайки поради, че парите идват от европейските фондове.
Алварадо акцентира недоволството си и от обстоятелството, че на конференцията се предложил безвъзмезден корав алкохол , който попречил на доста от делегатите да са във форма за полемиките на идната заран. Още по-шокиращо - макар че имало сесия за равенството на половете и даването на глас на младите дами, вечерта имало празненство с полуголи дами, танцуващи по масите. Според Алварадо това е " недопустимо " и е " ясна индикация за патриархалните стандарти в Европейски Съюз ".
" Вбесяващо е, че обществени пари от Европейски Съюз се харчат по този метод. Това не е Европейски Съюз, за който младежите, които аз съставлявам, се борят ", добавя Алварадо.
По думите му младежите били подразнени и от българския министър председател Бойко Борисов, който в речта си ги насърчил да не не помнят главното си обвързване - да се развъждат , давайки образец с немски министър, който има 7 деца.
Райчо Райчев, вицепрезидент на Българския юношески съвет, удостоверява думите на Алварадо. Той разяснява, че доброволци на форума са били принудени да приветстват речта на премиера . По думите му в събитието са били включени и глухи хора, само че от самото начало не им е била предоставена налична и приобщаваща среда.
" Въпреки че програмата завърши към 3:00 часа сутринта, публични представители участваха на специфичното празненство в клуб с екзотични танцьорки. Министерството има изключителни способи да промотира политиките ни за равенството на половете ", добавя той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР