Представители на двете коалиции ще се срещнат в Народното събрание

...
Представители на двете коалиции ще се срещнат в Народното събрание
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ сядат на масата за преговори

Представители на двете обединения ще се срещнат в Народното събрание в събота вечерта

Бе даден старт на решителните договаряния за властта у нас. В 18.00 ч. през днешния ден ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се срещат, с цел да изяснят ще има ли ротация, или отиваме към предварителни избори.

Разговорите ще се проведат в постройката на Народното събрание и ще бъдат закрити за медиите. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли покана на сътрудниците в ръководството и разгласи, че няма да участва на срещата. Партията ще бъде представлявана от работна група отпред с Мария Габриел, в което ще вземат участие още Рая Назарян, Деница Сачева и Теменужка Петкова. От страна на ПП-ДБ пък ще бъдат всички съпредседатели, предава nova.bg.

Разминавания сред двете обединения във властта към момента има по предпочитани тематики. От ПП-ДБ считат, че първо би трябвало да се обясни въпросът с назначенията в регулаторите и службите, както и правосъдната промяна. Според ГЕРБ-СДС пък на първо време би трябвало да се дефинира съставът на Министерския съвет. Борисов към този момент уточни кои от актуалните министри не утвърждава – на финансите, на спорта и на защитата. Лидерът на ГЕРБ обаче беше безапелационен, че финалното решение ще е на Мария Габриел.

Междувременно един от участниците в ръководството – „ Да, България ”, се събра на национална конференция. Чуха се и гласове за промяната на Христо Иванов от управителния пост в партията.

Очаквайте детайлности!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР