Представители на ДПС твърдят, че са били заплашвани от премиера

...
Представители на ДПС твърдят, че са били заплашвани от премиера
Коментари Харесай

Аз ще ви оправя. ДПС твърди, че е заплашвано от Кирил Петков


Представители на Движение за права и свободи настояват, че са били заплашвани от премиера Кирил Петков . На ексклузивен брифинг в Народното събрание от придвижването оповестиха, че заканите против тях са били свързани с налагането на наказания от страна на Съединени американски щати против техни членове.

Според водача Мустафа Карадайъ заканите са пристигнали по отношение на желанията на партията му да предложат основаването на анкетна комисия, която да ревизира изказванията на Петков, че Движение за права и свободи е обвързвано с съветските енергийни ползи в страната.

„ Явно не му устояха нервите и той насочи закани пред зам.-председателя на партията Станислав Атансов , замесвайки името на Джеймс О‘Брайън , началник на службата за съгласуваност на наказания към Държавния департамент на Съединени американски щати “, сподели Карадайъ.

Според Атанасов опасността е била отправена в пленарна зала по време на едно от чуванията на премиера.

„ Той повтори „ Аз ще ви оправя “. Каза: „ Джеймс О‘Брайън е индивидът до три седмици очаквайте вести “. Имаше сътрудници зад мен от групата, тъй че има задоволително очевидци “, сподели Атанасов.

По думите на Карадайъ от придвижването са изпратили писмо до О‘Брайън поради случая.

До момента от "Продължаваме смяната " и Министерския съвет не са коментирали обвиняванията. Самият Петков отпътува на посещаване на Световния стопански конгрес в Давос.

На 14 април О‘Брайън е бил назначен от държавния секретар Антъни Блинкен за началник на службата, която дава отговор за координацията на налаганите от Съединени американски щати наказания,.

През лятото на 2021 година Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи и сдружения, свързани с него по световния закон „ Магнитски “. Той е ориентиран против причинителите на тежки нарушавания на човешките права и корупция в целия свят и планува блокиране на цялата благосъстоятелност на нарушителите на територията на Съединени американски щати.

Прокуратурата на няколко пъти отхвърли да проверява Пеевски и, за които беше глобен. Междувременно по време на последните парламентарни избори той се върна в листите с претенденти на Движение за права и свободи и беше определен за депутат.

Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР