Представители на ДПС се явиха на консултации за съставяне на

...
Представители на ДПС се явиха на консултации за съставяне на
Коментари Харесай

Карадайъ при президента: Явно трябва ДПС да влезе във властта, за да влезем в Шенген и еврозоната

Представители на Движение за права и свободи се явиха на съвещания за сформиране на кабинет при президента Румен Радев. На " Дондуков " 2 пристигнаха ръководителят на партията Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев. Те подариха на президента саралия по случай Рамазан Байрам. 

" На предишни консултации бяхте донесли таблица с процентното съответствие сред другите парламентарни партии и предрекохте, че ще реализираме още веднъж същия резултат. Оказахте се прав. Още тогава призовахте за нов взор върху политическия развой в страната и търсене на разнообразни подходи за образуване на ръководещо болшинство. Заложихте в предизборната си акция нуждата да се търси разговор, разсъдък и компромис. Според мен това е една от аргументите да затвърдите солидното си наличие в българския парламент. Като партия с огромен и богат парламентарен опит, бих желал да чуя оценката ви за политическите процеси в 49-отото Народно събрание и по какъв начин оценявате опцията за сформиране на държавно управление, доста значим въпрос. Имаме две доста значими задания - сформиране на постоянно държавно управление с необятна парламентарна поддръжка допустимо най-рано и законодателната активност - приемането значими закони, от които зависи бъдещето на страната ", сподели президентът Радев при започване на срещата.

Той попита представителите на придвижването какви са изискванията за това групировката да се трансформира в конструктивен фактор при възможното сформиране на кабинет, откакто оповестиха, че ще бъдат съпротива на оформилото се болшинство от първите две политически сили.

" Движение за права и свободи постоянно е бил деен участник в приемането на закона за държавния бюджет. Как вие го виждате във времето, тъй като май месец е изпълнен с празници? Колко време е належащо за приемане на бюджета, който ще бъде импортиран от служебното държавно управление? ", попита още президентът.

За Движение за права и свободи е чест, че беше във власттта, когато България влезе в Европейски Съюз, очевидно би трябвало Движение за права и свободи да влезе във властта, с цел да влезем в Шенген и еврозоната. Това съобщи водачът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на консултациите при президента Румен Радев.

По-късно в днешния ден Радев ще посрещне на " Дондуков " 2 Българска социалистическа партия и „ ИТН ”.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР