Представители на Демократична България подадоха сигнал в Централната избирателна комисия

...
Представители на Демократична България подадоха сигнал в Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Демократична България подаде сигнал в ЦИК срещу медия на Пеевски

Представители на Демократична България подадоха сигнал в Централната изборна комисия против " Телеграф Медиа " във връзка популяризираната от тях книга " Оригиналът: Истината за прехода 1989-2019 ". 

Книгата, която употребява корицата на неотдавна оповестения труд на премиера Иван Костов (1997-2001) " Свидетелства за прехода 1989-1999 ", твърди, че разкрива истината за осъщественото от него. В последните дни тя бе рекламирана интензивно от подопечните на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски медии, а през днешния ден се популяризира гратис с екземплярите на вестник " Телеграф ". 

" Току-що подадохме сигнал в ЦИК против " Телеграф " и " Телеграф Медиа " - благосъстоятелност на Пеевски. С днешното издание на " Телеграф " се популяризира гратис една книга, за която юридическият екип на Демократична България откри 7 решения на предизборните правила, открити в Изборния кодекс. По този метод медиите на Пеевски тотално погазват разпоредбите за демократични избори ", разяснява Надежда Йорданова във видео, оповестено във Facebook профила ѝ. 

Самата Йорданова е член на една от партиите в обединението - " Да, България ", а също и адвокат, който работи в региона на административното право, комерсиалното право и публичните поръчки и планове, финансирани от Европейски съюз и интернационалните организации. 

Книгата разяснява и основният редактор на издателство " Сиела ", което издаде труда на Костов. На представянето на неговата книга дълга опашка от хора блокираха региона към Военния клуб, с цел да видят създателя онлайн и получат подпис.

" Съжалявам, че в навечерието на 24-ти май, само че... Разбирам, че на следващия ден заран (бел. ред. към този момент днес) във вестник благосъстоятелност на Делян Пеевски излиза безвъзмездна книга-сурогат, която копира корицата на законно издадена книга с авторско наличие (Иван Костов), с авторска корица на художника Дамян Дамянов, с почтено обезщетен труд на редактори, коректори, печатници и така нататък.. На корицата на този кафяв артикул виждаме по какъв начин книгата на " Сиела " е зачеркната с червен Х. Това е най-безочливия акт на издателски вандализъм, който съм виждал. Погазване на всевъзможен тип авторство, професионална нравственос и изобщо човешка честност. Та, с такива хора, се постанова да споделяме най-светлия български празник 24-ти май ", написа Карабашлиев в персоналния си профил във Facebook.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР