Представители на държавите-членки на ЕС и на Европейския парламент се

...
Представители на държавите-членки на ЕС и на Европейския парламент се
Коментари Харесай

Държавите от ЕС съгласуваха нови правила за пътни такси

Представители на държавите-членки на Европейски Съюз и на Европейския парламент се споразумяха за нови правила за събиране на такси за пътешестване в границите на Европейския съюз, съобщи Дойче веле.

По информация на пресслужбата на Съвета на Европейски Съюз измененията имат за цел да спомагат за постигането на задачите на Парижкото съглашение за климата, предвиждащо понижаване на нездравословните излъчвания.
 Сърбия трансформира пътните си такси Сърбия трансформира пътните си такси
Обществено дружество „ Пътища на Сърбия “ на своята електронна страница разгласява обновените цени на пътните такси по...

Съгласно контрактуваното, страните от Европейски Съюз могат да вкарат комбинирани системи за събиране на пътни сборове, както съгласно времето, през което транспортните средства пътуват, по този начин и съгласно изминатото разстояние. Освен това могат да се плануват разнообразни по мярка сборове за другите типове превоз, до момента в който някои (например автобусите) може да бъдат освободени от заплащания.

Промените ще влязат в действие след утвърждение от страна на Комитета на непрекъснатите представители (КОРЕПЕР), а по-късно – от Съвета на Европейски Съюз (ръководителите на способените министерства). Европейските страни ще имат разполагаем две години, с цел да разработят съответните правила на национално равнище.

Европейската комисия вкара за първи път през май 2017 година промени в директивата за „ евровинетките ”. Въвеждането на пътни такси е непринудено за държавите-членки на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР