Представители на БСП в секционна избирателна комисия в скандалното село

...
Представители на БСП в секционна избирателна комисия в скандалното село
Коментари Харесай

БСП се оплаква от фалшификация на изборите за кмет в Галиче

Представители на Българска социалистическа партия в секционна изборна комисия в скандалното село Галиче откриха направени фалшификации в протокол от вчерашните избори за кмет на селото, съобщи БГНЕС.
Въпросният документ е запълнен с днешна дата, а маркираният час е 20:15. Отбелязването тутакси обаче е направено преди в действителност този час да настъпи, настояват алените и разгласяват факсимилето на формалния си уебсайт. Председател на секционната изборна комисия, която е оформила протокола с погрешно наличие, е татко на депутат от ГЕРБ.
От факсимилето проличава, че индивидът се споделя Георги Георгиев. В Народното събрание сега в групата на ГЕРБ единственият депутат с фамилия " Георгиев " е Теодора Георгиева, само че тя влиза в Народното събрание от София, а бащиното ѝ име е Радкова.
Иначе все още резултатите сочат, че подкрепеният от Българска социалистическа партия претендент за кмет на Галиче Веселин Тушинов е получил 388 гласа, а Страхил Стоянов от ГЕРБ – 369. Това значи, че ще има балотаж.
Изборният ден в обитаемото място завърши с 61% изборна интензивност. Гласували са 915 гласоподаватели от 1497 имащи право на глас. Вотът се организира в 4 изборни секции.
До изборите се стигна, откакто през февруари съдът приключи пълномощията на предходния кмет на обитаемото място - Ценко Чоков, тъй като от 2016 година е в ареста и не може да извършва отговорностите си. Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, беше приет от Специализирания съд за отговорен за похищение, побой и палеж на автомобил и бе наказан на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати поради престоя му в ареста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР