Представители на бизнеса излизат на национален протест от 15:00 часа

...
Представители на бизнеса излизат на национален протест от 15:00 часа
Коментари Харесай

От бизнеса, пострадал от новите ограничения, излизат на национален протест

Представители на бизнеса излизат на народен митинг от 15:00 часа в цялата страна против несъответстващите ограничения на служебното държавно управление против COVID-19.

Протестът се провежда от Алианса на туристическата промишленост в България, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация за здраве и фитнес, Българската асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове и други.

Според представителите на бизнеса сегашната система за използване на " зелените " документи е дискриминационна, не взема решение проблемите на здравната рецесия, а задълбочава икономическата и е причина за банкрути. Те акцентират, че безвъзмездни проби, каквито са били обещани, въпреки и на цената от 10 лева, няма, а пробата за антитела за доказване на преболедуване не се приема.

В държавната и общинска администрация, където е една от най-големите концентрации на хора, продължава да не се изисква " зелен документ ". Освен това гратисен интервал за конфигуриране на бизнеса към новите правила не е е бил получен.

В София митингът ще се състои на Орлов мост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР