Представители на биофармацевтичната компания АстраЗенека България и лекари от Комплексен

...
Представители на биофармацевтичната компания АстраЗенека България и лекари от Комплексен
Коментари Харесай

Онколози садят дръвчета в инициативата „Здравето на природата е твоето здраве“

Представители на биофармацевтичната компания АстраЗенека България и лекари от Комплексен онкологичен център – Велико Търново, ще засадят дървета, като част от самодейността „ Здравето на природата е твоето здраве “. Тя се организира във връзка Месеца за битка с рака на белия дроб – ноември и ще обхване огромна част от онкологичните центрове в страната.

Велико Търново е един от градовете, в които фармацевтичната компания ще засади дървета след Бургас, София и Варна.

По време на събитието, което е на следващия ден от 13,30 ч., доктор Мария Рачева, шеф на Комплексния онкологичен център, ще показа настоящи данни за разпространяването, диагностиката и лекуването на рака на белия дроб за България и света.

Кампанията на АстраЗенека за зелена България бе стартирана през месец септември в Бургас с 30 дръвчета. Компанията към този момент има засадена и алея от 25 сребролистни липи в Борисовата градина в столицата. Предстоят още поредност от залесявания и в други огромни градове на страната, където увеличението на зелените площи е от изключителна значимост за опазването на околната среда и здравето на жителите.

Инициативата се организира и като част от световната политика на АстраЗенека за стабилно развиване, в която опазването на околната среда е един от трите съществени целта, наред с обезпечаване достъпа на пациентите до лекуване и поддържане на етични бизнес практики и бистрота в работата на компанията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР