Представители на Белия дом ще се срещнат с шефове от

...
Представители на Белия дом ще се срещнат с шефове от
Коментари Харесай

Белият дом обсъжда софтуерната сигурност с Amazon, Apple, Meta и Microsoft

Представители на Белия дом ще се срещнат с шефове от няколко софтуерни компании, с цел да обсъдят софтуерната сигурност след няколкото огромни хакерски атаки, на които станаха жертва Съединени американски щати през миналата година. Сред поканените компании са Amazon, Apple, Гугъл, IBM, Meta и Microsoft.

През декември съветникът по национална сигурност на Белия дом, Джейк Съливан, изпрати писмо до основните изпълнителни шеф на софтуерните компании след откриването на накърнимост в сигурността в програмен продукт с отворен код, наименуван Log4j, който организациите по света употребяват за вписване на данни в своите приложения, написа „ Ройтерс “.

В писмото Съливан означи, че подобен програмен продукт с отворен код се употребява необятно и се поддържа от доброволни, като е „ основен проблем за националната сигурност “.

На срещата през днешния ден ще се обсъдят опасенията по отношение на сигурността на софтуера с отворен код и по какъв начин той може да бъде усъвършенстван.

На място ще има и представители на държавни организации, в това число Министерството по вътрешната сигурност, Министерството на защитата и Министерството на търговията.

Киберсигурността е главен приоритет за администрацията на Джо Байдън след няколко огромни хакерски атаки от предходната година, които разкриха на хакери хиляди записи, съхранявани от компании и държавни организации.

При една от офанзивите, за която Съединени американски щати обявиха, че евентуално е проведена от Русия, бе изработен пробив в софтуера на SolarWinds, който даде на хакерите достъп до хиляди компании и държавни служби, употребяващи продуктите на компанията. Така те се снабдиха с достъп до имейли на министерства, в това число на финансите, правораздаването и на търговията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР