Представители на Белия дом се свързали с губернатора на Южна

...
Представители на Белия дом се свързали с губернатора на Южна
Коментари Харесай

От Белия дом питали Южна Дакота дали може да добавят Тръмп на планината Ръшмор

Представители на Белия дом се свързали с губернатора на Южна Дакота предходната година, с цел да я попитат дали е допустимо да се започва развой по прибавяне на лицето на Доналд Тръмп на монумента на планината Ръшмор, написа „ Ню Йорк таймс “.

Според източник на изданието губернаторът Кристи Ноем по-късно посрещнала американския президент с имитация на известния паметник, само че с добавено негово лице.
Американското разузнаване: Китай желае Тръмп да загуби, а Русия цели да навреди на Байдън Пекин счита сегашния президент за непресказуем и не желае той да бъде избран отново, сочат нови разбори
По думите на Ноем американският президент „ постоянно е мечтал “ да види лика си на планината Ръшмор паралелно до президентите Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Ейбрахам Линкълн и Теодор Рузвелт. Според изявление на губернатора от 2018 година Тръмп бил безусловно сериозен.

Снимка: EPA

„ Когато ме попита за първи път си помислих, че се майтапи и се разсмях, само че той не се смееше “, споделя тя.

На националния празник на Съединените щати – 4 юли, Тръмп изнесе тирада на фона на планината Ръшмор и отбрани монумента от неговите критици. Местни деятели и индиански племена от години подлагат на критика неговата история и цел.
Тръмп подписа четири указа за облeкчаване на последствията от COVID-19 Реалният резултат от тях е под въпрос, тъй като не са утвърдени от Конгреса
„ Този паметник ще остане в историята като знак на нашите прародители и свободата ни. Докато ние сме тук довечера, заплахата заплашва постигнатото от нашите предшественици “, разяснява тогава Тръмп.

От Белия дом разясниха само, че монументът на планината Ръшмор е федерален, а не щатски обект.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР