Представители на Белия дом и Пентагона са предупредили, че САЩ

...
Представители на Белия дом и Пентагона са предупредили, че САЩ
Коментари Харесай

The New York Times: САЩ скоро няма да са в състояние да доставят ракети за Patriot на Украйна

Представители на Белия дом и Пентагона са предизвестили, че Съединени американски щати скоро няма да могат да обезпечат снабдяването на украинските батареи на системата за противовъздушна защита Patriot с ракети-прехващачи, заяви The New York Times, представен от " Фокус ".

Системите Patrit са от решаващо значение за противовъздушната защита на Украйна при отблъскването на съветските въздушни офанзиви в цялата страна. Според NYT една прехващаща ракета Patriot може да коства от 2 до 4 млн. $.

Откакто Русия разпростра пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 година, Москва е изстреляла над 3800 самоделни муниции и 7400 ракети на територията на Украйна, убивайки и ранявайки цивилни жители, както и повреждайки сериозна гражданска инфраструктура.

Сред гамата от оръжия за противовъздушна защита на Украйна единствено Patriot са предопределени да противодействат на балистични ракети. Откакто са пристигнали в Украйна, системите са трансформирали борбата за небето, се отбелязва в публикацията на NYT.

Украйна смъкна рекорден брой балистични ракети с въздушно базиране " Кинжал ", които Русия изстреля против страната на 2 януари, съобщи главнокомандващият на Украйна Валерий Залужни. Военновъздушните сили оповестиха, че са прихванали всичките 10 ракети " Кинжал ", които Русия изстреля на 2 януари, като са употребявали системи за противовъздушна защита Patriot, добавя Kyiv Independent.

" Ако ракетите бяха поразили задачите си, следствията щяха да бъдат пагубни ", написа Залужни в X.

На 31 декември украинските военновъздушни сили оповестиха, че от 4 май до края на 2023 година са свалили 15 ракети " Кинжал ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР