Представители на българската общност в Република Северна Македония са се

...
Представители на българската общност в Република Северна Македония са се
Коментари Харесай

Боят върху българи в РСМ стигна до Брюксел

Представители на българската общественост в Република Северна Македония са се срещнали през днешния ден в Брюксел с еврокомисаря по разширението на Европейски Съюз Оливер Вархей.

Искаме разговор с управляващите в Република Северна Македония и съдействието на Европейски Съюз за реализиране на подобен разговор. Изразихме очакване страната да стане член на Европейски Съюз, само че не за сметка на българите в Република Северна Македония, както и в идващия отчет за напредъка на Република Северна Македония да бъдат маркирани случаите от последната година, сподели за Българска телеграфна агенция Петър Колев от Щип.

Освен него на срещата с Вархей са взели участие и Георги Трендафилов от Велес и ръководителят на Културен център „ Иван Михайлов ” в Битоля Люпчо Георгиевски. 

Искането за срещата с еврокомисаря по разширението Оливер Вархей бе изпратено, откакто в изявление за предаването " Брюксел 1 " по телевизия " България он еър ", което съответства с следващото нахлуване против клуб „ Цар Борис Трети ” в Охрид, против който беше стреляно с огнестрелно оръжие, Вархей пое ангажимент да се срещне с представители на Българите в Северна Македония. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР