Представители на Армения и Азербайджан се подготвят за среща в

...
Представители на Армения и Азербайджан се подготвят за среща в
Коментари Харесай

Разговори под егидата на ООН между Армения и Азербайджан в Брюксел

Представители на Армения и Азербайджан се приготвят за среща в Брюксел през днешния ден за диалози под егидата на Организация на обединените нации. Ако се реализира, това ще бъде първата двустранна среща, откакто Азербайджан откри надзор в региона Нагорни Карабах, в която живеят 120 хиляди етнически арменци.

Разговорите в Брюксел, на ниво съветници по сигурността, ще бъдат под председателството на Саймън Мордю, основен дипломатически консултант на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Ще вземат участие и представители на Франция и Германия.

Повече от 6500 етнически арменци от Нагорни Карабах се изтеглиха до момента в Армения, обезпокоени от бъдещи репресии и етническо пречистване, без значение от уверенията на президента на Азербайджан Илхам Алиев, че Баку ще подсигурява сигурността и правата на всички поданици на региона.

Русия и Съединените щати си размениха обвинявания за дестабилизирането на Южен Кавказ.

" Настояваме Вашингтон да се въздържа от извънредно рискови изказвания и дейности, които водят от изкуствено усилване на антируските настроения в Армения, " посочи съветският дипломат в Съединените щати Анатолий Антонов. По-рано представител на Държавния департамент разяснява, че Русия не е благонадежден сътрудник във връзка с сигурността, откакто Армения възнегодува от бездействието на съветските мироопазващи сили.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР