Представители на Apple обявиха намерението си да се обърнат към

...
Представители на Apple обявиха намерението си да се обърнат към
Коментари Харесай

Apple ще обжалва решението на Върховния съд по делото с Epic Games

Представители на Apple оповестиха желанието си да се извърнат към Върховния съд на Съединени американски щати с искане за разглеждане на жалбата против решението на съдията, издадено след делото с Epic Games. На Apple беше подредено да разреши на разработчиците да се свързват с приложения с различни способи за осъществяване на микротранзакции.

През 2020 година Apple отстрани от магазина App Store екшъна Fortnite заради обстоятелството, че разработчикът Epic Games вкара своя лична система за заплащане в играта, което му разреши да заобиколи таксата от 30% на Apple, нужна за всички транзакции в App Store. Epic Games съди Apple, само че арбитър Ивон Гонзалес-Роджърс (Yvonne Gonzalez-Rogers) през 2021 година не видя антимонополни нарушавания в дейностите на Apple, макар че подреди на компанията да разреши на разработчиците да слагат връзки към различни способи на заплащане в приложенията.

Това решение не устройваше и двете страни: Epic Games и Apple се пробваха да го апелират няколко пъти в разнообразни инстанции. Миналия петък Апелативният съд на Съединени американски щати за девети окръг отхвърли да преразгледа личното си решение от април по претенции на двете страни. Адвокатите на Apple споделиха, че съдът няма пълномощието да издаде национална възбрана против компанията, тъй че решението му ще бъде оспорено във Върховния съд на страната. В делото представителите на Apple дадоха обещание да издигнат „ всеобхватни и значими “ въпроси по отношение на пълномощията на локалните съдии. Правото да се извърнат към Върховния съд беше непокътнато и от юристите на Epic Games, които не можаха да потвърдят противозаконния темперамент на закриването на приложението в App Store и платежната система на магазина за приложения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР