Представители на 5 етнoса в Пловдив получиха отличие за активна

...
Представители на 5 етнoса в Пловдив получиха отличие за активна
Коментари Харесай

Петима пловдивчани с отличия в деня на етническата...

Представители на 5 етнoса в Пловдив получиха отличие за дейна поддръжка на идеята за опазване на етническата приемливост и приобщаване на общностите с най-стара история в Пловдив към културния живот на града.

Те бяха връчени на Д-р Ани Кеворкян, културен консултант на почетния консул на Армения в Пловдив, на госпожа Олга Атнасова и господин Давиде Кристиано представители на съветската и италианската общественост в града, на господин Ахмед Пехливан, ръководител на джамийското настоятелство и на ръководителя на организацията на евреите “Шалом” господин Светлозар Калев по време на откриването на тематична фотоизложба на Фондация “Заедно” в Световния ден на етническата приемливост.

Събитието бе почетено от ръководителя на Общинския съвет в Пловдив госпожа Савина Петкова, която поздрави персонално всички. В уютната конюнктура на новия проучвателен център-музей “Тракарт”, етносите подредиха 30 любителски фотоси от десетките културни събития, които сбъднаха дружно през миналата година.

Те единомислещо заявиха още веднъж, че макар разликите в традициите, обичаите и вярванията си, ще бъдат дружно на Коледа, Ханука, Рамадан, Заговезни и всички обичайни празници, с цел да не престават да насочат обръщение за взаимно почитание и приемливост сред другите народности и религии.

Пловдив е образец за спокойно общуване на всички ни от епохи и градът съхранява културното завещание на доста нации, завещание, което е част от историческата ни памет и би трябвало да се пази и от поколенията след нас, съобщи ръководителят на локалния парламент Савина Петкова. /Марица.бг

тагове пловдивчани етническа приемливост  Петима пловдивчани с оценки в деня на етническата приемливост  Петима пловдивчани с оценки в деня на етническата приемливост
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР