Представители на 40 съюзнически страни са поканени да се съберат

...
Представители на 40 съюзнически страни са поканени да се съберат
Коментари Харесай

Пентагонът организира среща за Украйна в базата "Рамщайн"


Представители на 40 съюзнически страни са поканени да се съберат в Германия във вторник, с цел да обсъдят потребностите в региона на сигурността на Украйна.

Поканата на американският министър на защитата Лойд Остин към този момент е призната от военни министри и високопоставени генерали от 20 страни членки на НАТО. Те ще се съберат в американската военна база " Рамщайн " в Западна Германия, съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби.

На срещата ще бъде разискван въпросът за помощта, която може да бъде оказана на Украйна, с цел да бъде засилена нейната военна мощност.

Същевременно американският държавен секретар Антъни Блинкън разиска с украинския министър председател Денис Шмигал спомагателните способи, посредством които Съединени американски щати могат да оказват помощ на Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че съдружниците най-сетне доставят оръжия, които Киев беше изискал. Той добави, че тези оръжия ще оказват помощ на Украйна да избави живота на хиляди хора, съобщи Ройтерс.

Зеленски също така предизвести, че изявлението на съветски върховен боен, че втората фаза на " специфичната интервенция " на президента Владимир Путин е ориентирана към основаването на " сухопътен кулоар " от Донбас чак до Молдова, демонстрира, че Москва желае да нахлуе в други страни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР