Представители и привърженици на Да, България! провеждат Масов следствен експеримент

...
Представители и привърженици на Да, България! провеждат Масов следствен експеримент
Коментари Харесай

Протестите: Ден 20 - Пачки евро пред вила Секвоя в Бояна

Представители и последователи на „ Да, България! ” организират „ Масов следствен опит ” като митинг пред държавната вила “Секвоя ” в квартал Бояна, съобщи БГНЕС.
От младежката организация на „ Да, България! ” са донесли и няколко чувала с евровибанкноти, илюстрирани с лика на премиера Бойко Борисов. Банкнотите са от по 500 евро, а протестиращите обявиха, че желаят да видят дали могат да ги внесат вътре посредством НСО - по този начин, както по думите им са импортирани и банкнотите от фотосите от нощното шкафче на премиера.
Искам правда, ред и транспарантно ръководство, съобщи Линда Христова, която е на митинга в Бояна. Тя уточни, че не знае дали разпостранените фотоси от нощното шкафче на премиера са същински, има органи, които би трябвало да открият това, само че по думите ѝ е стеснителен фактът, че тези институции нищо не вършат.
Да ревизира по какъв начин протича " следственият опит " пристигна и водачът на партията Христо Иванов. Той прикани хората да излязат на огромния митинг разгласен за сряда като народен.
Ето какво съобщи пред БНР един от участниците в акцията пред вила „ Секвоя “:
„ Събрали сме се тук да проведем всеобщ следствен опит. Обичаме по този начин да го назоваваме, тъй като през днешния ден не идваме единствено като жители – би трябвало да вземем функционалностите на прокурори и следователи тук, защото обществената власт в лицето на прокуратурата и следствието към този момент в продължение на над месец отхвърлят да проверяват абсурда с влизането в премиерския дом и с прословутите фотоси на шкафчето му. Тук сме, с цел да притеглим и вниманието на прокуратурата, защото напоследък се вижда наклонността тя да върви след събитията и да проверява, откакто се е акумулирало някакво гражданско внимание. Искрено се надяваме след през днешния ден да стартира по-активна инспекция и по аудиозаписите “.
Младежите от обединяването „ Демократична България “ нямат желание да влизат през ограждението, само че се надяват да бъдат поканени от премиера, с цел да видят по какъв начин наподобява вилата от вътрешната страна. 
Междувременно за 20-а поредна вечер в столицата е има митинг под наслов „ Да защитим демокрацията “ с искане за оставката на кабинета и на основния прокурор.
Демонстранти към този момент са се събрали в така наречен Триъгълник на властта сред президентството и министерски съвет.
Тази вечер тематика за митинга са новите социално-икономически ограничения за справяне с следствията от коронавирусната пандемия.
Ето какво споделиха пред БНР участници в митинга:
„ Всички дейности на държавното управление съгласно мен са непотребни. Каквито и ограничения да подхващат, те няма да доведат до нищо съществено. Хората му желаят оставката и просто да си я подаде, тъй като неговото стоене на този пост е нездравословно за България и за народа “;
„ Излъгаха ни и ни предадоха, би трябвало да си подадат оставките и час по-скоро да си тръгнат “
„ Идвам от Италия с родителите си, стачкувам за да смъква държавното управление, желая да има промени, тъй като това не е живот, възрастните хора с тези пенсии по какъв начин се устоят?! Пътищата, опазването на здравето, заплатите, пенсиите на възрастните, фактът, че ни заграбват страната благосъстоянията “.
„ Много e мъчно да живееш в страна, в която доста неща не са разумни “;
„ Искаме оставка на държавното управление и на основния прокурор. Затова съм тук, през целия ден пътувах “;
„ Няма по какъв начин един човек с чисти планове да си направи чист бизнес тук без да има връзки, без да бута рушвети на някой “;
„ Не знам дали ще свърши работа, само че всеки ден ще бъдем тук “.
Движението в региона се реализира обикновено, ситуацията е спокойна. Полицейското наличие, както и всяка вечер през последните 20 дни, е засилено.
Около 20 часа протестиращите блокираха придвижването на Ларгото, а постройката на Министерски съвет бе обстреляна със зелени топчета за пейнтбол. Десетки протестиращи хвърляха от тях по фасадата. Веригата от служители на реда начело е плътна, а все още няма провокации или ексцесии.
" Утре би трябвало да ги пометем. Утре би трябвало да създадем нещо, което да бъде запомнено в нашата история ", сподели проф. Минеков от спонтанната естрада на митинга и прикани всички протестиращи към гражданско непокорство в готвения огромен митинг на следващия ден от 19 часа. Организаторите оповестиха, че чакат всеобщо да дойдат поданици от цяла България в столицата, с цел да изискат оставката на ръководещите и на основния прокурор. " Чакаме тази пуста Европа да прогледне. 10 години се прегръщат и целуват с една мутра ", сподели още Минеков, откакто похвали протестиращите за шествието през вчерашния ден, което стигна до постройката на Европейска комисия в София.
Лека блъсканица породи, откакто млад протестиращ взе думата. В речта си той съобщи, че желаят оставките на Борисов, Гешев и Радев. Микрофонът му бе пресечен, а поради зародилото напрежение той бе изведено от спонтанната сцена с полиция. В последна сметка момчето си потегли необезпокоявано, а съгласно уредниците то е било под страст. 
Малко преди 21 часа митингът се насочи на шествие. Днес маршрутът е същият като през вчерашния ден - постройката на Европейската комисия и Орлов мост. 
Протестиращите затвориха кръстовището на Орлов мост. Около 22,30 часа породи напрежение край Софийския университет, откакто водач на джип се опита да премине през протестиращите. Той беше спрян от хората на митинга, а полицията му направи проби за опиати и алкохол, които по непотвърдена информация са негативни. И все още автомобилът му е в кръстовището, като се пази от органите на реда. Според очевидци виновността за случая е на полицията, която не е спряла навреме придвижването в едно от платната край Софийския университет. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР