Представител на пресслужбата на иракския министър-председател Саад Хадити съобщи в

...
Представител на пресслужбата на иракския министър-председател Саад Хадити съобщи в
Коментари Харесай

Ербил и Багдад започват преговори за добива на нефт и граничните спорове

Представител на пресслужбата на иракския министър-председател Саад Хадити заяви в четвъртък, 15 март, че са основани специфични комисии за решение на техническите въпроси, касаещи нефтените и гранични разногласия сред Ербил и Багдад. В изявление за " Kurdistan24 " Хадити споделя: “Специалните комисии по решаването на техническите въпроси работят за разрешаване на противоречивите тематики за разпределение на постъпленията от добива на петрол и граничните пропусквателни пунктове ”.

По думите му, федералното и районното министерство по добива на петрол са подхванали решителни крачки, посредством които да се изгладят несъгласията, само че в сходство с иракската конституция. Съобщава се още, че идната седмица федералното държавно управление би трябвало да преведе сумите за погашение на заплатите на кюрдските държавни чиновници в министерството на опазването на здравето и образованието.

По-рано, във вторник, иракският министър председател подреди анулация на възбраната за осъществяване на интернационалните полети от и до летищата в Кюрдистан. Ръководството на кюрдския район в Ирак обаче счита, че изплащането на заплатите на държавните чиновници и отварянето на летищата надалеч не са всички нужни стъпки, които би трябвало да предприеме федералното държавно управление, с цел да се спрат нарушаванията на конституцията от страна на управляващите в Багдад.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР