Представител на мешерето, неофициалния върховен ромски съд, е задържан заради

...
Представител на мешерето, неофициалния върховен ромски съд, е задържан заради
Коментари Харесай

Мощен удар срещу цигански тартор от мешерето, спипаха го с...

Представител на мешерето, неофициалния висш ромски съд, е арестуван поради владеене на антични монети. В дома на 55-годишния Върбан Златев от град Левски, служителите на реда разкрили 11 старинни монети с разнообразни изображения, 29 стъклени ампули с надпис „ Морфин “, газов револвер „ Siger “без позволение и отстранена защитна втулка, написа TrafficNews.

Полицаите от Плевен работили по различен случай и инцидентно се натъкнали на находката. Предстоят няколко експертизи за културно историческа стойност на антиките, балистична за оръжието и лабораторен разбор за наличието на ампулите.

Като член на мешерето, което е нещо като съвет на старейшините, Златев се радва на огромен престиж измежду локалните роми.

Освен като ромски главатар Върбан е прочут в Левски с присъединяване си на локалните избори в града през 2011 година и 2015 година от две разнообразни партии.

През 2011 година съставлява "Евророма " на Цветелин Кънчев, а четири години по-късно към този момент играе за партия "Солидарност " под №2 в нейната листа за общински съветници.

Името на Златев нашумя преди три години поради сина му Злати Златев. Неговата някогашна брачна половинка Руска Кирчева описа по какъв начин незабавно откакто се оженили, той е завел в Гърция, където е принуждавал да проституира.
Руска обаче съумяла да избяга и да се върне в родния Червен бряг. Нейният свекър Върбан Златев обаче отказал да й върне децата от предходния й брак. Според Руска той изискал 1 000 лв., с цел да пусне двете й дъщери.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР