Представител на крайнодясна, екстремистка групировка в Англия призна, че е

...
Представител на крайнодясна, екстремистка групировка в Англия призна, че е
Коментари Харесай

Кървав ужас! Английски скинар намушка българин, взел го за мюсюлманин

Представител на крайнодясна, екстремистка формация в Англия призна, че е намушкал българския младеж Митко Михайлов в Стануел, град в графство Съри, ден след атентата в Крайстчърч, Нова Зеландия, където австралийски жител простреля 51 мюсюлмани в джамии, оповестява Independent.

Пред Кралския съд на Кингстън Винсънт Фулър разгласи, че е гледал видеото с престрелките и че "се е съгласил с дейностите на този човек ". На сутринта след нападението съседите му свидетелстваха, че е крещял "убийте мюсюлманите " и "бяло предимство ".

"Всички мюсюлмани би трябвало да умрат, белите расисти са върха. Ще убия мохамеданин ", цитира го една жена.

Прокурорите обясниха, че в началото той е атакувал дома на негов комшия с бейзболна бухалка, като е наричал собственичката от индийски генезис "черна к**ва ". След това е тръгнал да обикаля града и да удря инцидентни коли, като в това време е викал други расистки мнения по адрес на водачите.

"Ще те убия, ще ти отрежа гърлото черно копеле ", провикнал се той на един от тях.

По едно време Фулър счупил бухалката и я заменил с нож с приблизителна дължина към 22 сантиментра. Следващата му дестинация била паркинг на магазин от известната верига супермаркети на Острова "Теско ", предава "Лупа ".

Там попаднал на 19-годишния българин Димитър, който седял в колата си и приказвал с другари.



Паркингът на "Теско " в Стануел, където нашият юноша едвам не се дал прошка с живота си

Според очевидци Фулър се доближил и попитал младежите. "Искате ли да пострадате? " Българинът недоумяващо попитал "Какво става? "

"Ще умреш ", отвърнал мъжът и се спуснал към него. Нашенецът не съумял да възпламени в точния момент колата и Фулър го наръгал през отворения прозорец в ръката и врата. След това нападнатият подкарал и паркирал на непосредствен "Макдоналдс, където получил първа здравна помощ. По-късно е бил опериран три часа.

Фулър е арестуван няколко минути след нападението, до момента в който се отдалечава от паркинга. Използвани са спрей и електрошок.

Прокурорите оповестиха, че е използвал обидни прилагателни по отношение на полицейските чиновници като "мръсна имигрантска сган ".

"Мръсен породист изменник, уповавам се децата ти да умрат. Надявам се цялото ти шибано семейство да почине (...) Надявам се сирийците да дойдат и да ти изнасилят децата. Надявам се Ислямска страна да пристигна и да ти изнасили децата ", викал Фулър по време на ареста. Ден по-късно полицията разгласи офанзивата за терористичен атентат.

Нападателят отхвърля действието му да е осъществено въз основата на терористични подбуди, само че от съда зависи дали ще схване позицията на полицията (което ще утежни присъдата).

"Аз съм англичанин, няма значение какво споделя държавното управление. Убийте всички неангличани и ги разкарайте от Англия ", гласи последната обява на Фулър в обществените мрежи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР