Представител на Има такъв народ е осъществил връзката между Кирил

...
Представител на Има такъв народ е осъществил връзката между Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков след интервюто на Слави: Той ме покани да участвам в кабинет на ИТН

Представител на " ИТН " е осъществил връзката сред Кирил Петков и Асен Василев с Тошко Йорданов. Общо четири пъти, твърди Петков, той е бил канен от представител на Има Такъв Народ, Тошко Йорданов, Слави Трифонов и Николай Василев да взе участие в кабинет на партията. Това удостовери служебният министър на стопанската система Кирил Петков в изявление за Българска национална телевизия.

" Аз ще кажа единствено самите обстоятелства тук, в този кабинет, член на Има Такъв Народ пристигна първи и сподели - аз доста одобрявам Вашата работа като министър, доста одобрявам работата на Асен Василев като министър, доста бих се радвал Вие да бъдете министри и в един наш кабинет. Така че това беше първата покана ", съобщи Кирил Петков.

По думите му персонално водачът на " ИТН " е отправил покана към него за присъединяване в кабинет на Има Такъв Народ.

" Представителят на Има Такъв Народ сподели - дано да Ви провеждам среща с господин Тошко Йорданов, Тошко Йорданов пристигна в офиса на Асен Василев, ние казахме: " Единственото, което нас ни интересува, е да продължим да свършваме работа, да стопираме течовете, да отстраняваме корупцията ". Вече се бяхме засилили съществено и с ББР, и с част от другите неща като ДКК и идната среща, след тази, когато Тошко Йорданов пристигна при нас, беше - Слави ме предложения мен и сподели - Кириле, бих се радвал да бъдеш министър в наш кабинет, аз споделих, че тази работа е отборна - не може да се прави от един човек и споделих, че за мен финансите и Асен Василев са доста значими да бъдат в съгласуваност с стопанската система, тъй като единствено по този начин двете неща могат да се случат ", добави Кирил Петков.

" Не може да имате финанси и стопанска система не в синхрон, както и обучение, в случай че желаеме да създадем България една новаторска стопанска система. Следващата среща беше с Николай Василев, където се разбрахме, че имаме разнообразни визии по какъв начин България би трябвало да се развива в идващите месеци. Ние вярвахме, че, първо, би трябвало да се спрат течовете, кражбите и корупцията, само че да даваме обществени заплащания към най-бедните хора в популацията, в това число и пенсионерите под прага на беднотия, до момента в който там имаше по-десни визии. Когато не се разбрахме, че имаме обща визия във финансите, ние казахме, че ще се оттеглим и последния диалог, който съм имал с господин Трифонов, беше по телефона, когато той сподели: " Кириле, в случай че Асен Василев не желае да е финансов министър, ти би ли останал като стопански министър " и аз споделих: " Не. Ако желаеме да свършим работа, стопанската система и финансите би трябвало да работят дружно, това е отборна работа ". И това беше целият диалог ", добави Кирил Петков.

Българска национална телевизия: Тоест разминаванията са били политически, по това какви политики да бъдат приложени, а не приватизацията на ББР да вземем за пример?

" Истинският раздор в политиките беше, че ние не имаме вяра, че по едно и също време може да се спрат всички течове, да се тръгне безусловно на война против хората, които ограбват страната и по едно и също време с това да се стягат коланите. Ние имаме вяра, че един уравновесен бюджет и това, което показахме в този момент с бюджета е, че може хем дефицитът да спадне от този, който е плануван, хем да се усилят обществените заплащания, тъй като не е редно за нас, и ние сме десни хора, само че има някъде една линия, където не би трябвало да се минава и това е линията, където 42% от хората са под линията на беднотия - това за мен не е лява или дясна политика, това за мен е практична политика, да не се позволява това ", разяснява още служебният министър на стопанската система.



Българска национална телевизия: А приватизацията на ББР?

" Това не го бях схванал, до момента в който те не го оповестиха, че им е приоритет. ББР, съгласно мен, би трябвало да съществува, само че би трябвало да съществува под настоящето ѝ ръководство, да няма заеми над 5 милиона. Откакто ние сме почнали да управляваме банката, Управителният съвет, новият, който аз назначих, междинният заем в ББР е 400 хиляди лв., което е много друго от 150 милиона, което беше преди. Много е значимо за мен, че ние имаме още една-две седмици като служебно държавно управление, значимо е да можем да си вършим оптимално доста работата. За страдание, в последно време много се пробват да ни вкарват в политическите тематики, ние сме сега в ролята си на специалисти и имаме задания да вършим. Както виждате, сега е събота и съм тук, това ми е целта, политиците, в случай че желаят да се занимават с несвойствени неща, апелирам, да не ни включват ", сподели още Кирил Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР