Представител на Европейската агенция по лекарствата (EMA) заяви, че има

...
Представител на Европейската агенция по лекарствата (EMA) заяви, че има
Коментари Харесай

ЕМА: Има връзка между AstraZeneca и кръвните съсиреци

 Представител на Европейската организация по медикаментите (EMA) съобщи, че има връзка сред имунизацията на AstraZeneca и тромбозата, съобщи Агенция Франс Прес.

Марко Кавалиери - върховен чиновник в ЕМА, който разгласи в изявление, оповестено през днешния ден, че има връзка сред коронавирусната ваксина на AstraZeneca и кръвните съсиреци у някои имунизирани.

Ръководителят на EMA по въпроса за имунизациите Марко Кавалери сподели пред италианския вестник " Ил Месаджеро ": " Можем да го кажем към този момент - ясно е, че има връзка с имунизацията, макар че не е ясно какво предизвиква сходна реакция “. 

Той съобщи, че евентуално връзката ще бъде доказана от организацията в идващите часове.

Кавалиери счита, че по отношение на това е изцяло допустимо ЕМА да дефинира някакви ограничавания за потреблението на имунизацията в избрани възрастови групи, най-много при младежи. Въпреки това той акцентира, че изгодите от имунизацията са доста по-големи от евентуални затруднения след нейното слагане.

" Необходимо е да се разбере, дали да вземем за пример, вирусният вектор има нещо общо с това “, акцентира специалистът и посочи, че в случай че в бъдеще се потвърди нещо сходно, може да се наложи да се направи оценка и на други ваксини от сходен вид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР