Представител на Белия дом предупреди да няма големи очаквания към

...
Представител на Белия дом предупреди да няма големи очаквания към
Коментари Харесай

Представител на Белия дом предупреди да няма големи очаквания към предстоящите преговори с Русия

Представител на Белия дом предизвести да няма огромни упования към идните договаряния с Русия по отношение на гаранциите за сигурност, които тя изиска от Съединени американски щати и НАТО, съобщи ДПА.

"Мога да ви уверя авансово, че няма да бъдат поемани твърди задължения по време на тези диалози, които ще бъдат съществени и съответни, само че проучвателни в същността си ", заключи той. Служителят на американското президентство предизвести за допустима дезинформация от съветска страна, по-конкретно за подправени медийни известия в "преднамерен опит за всяване на разделения сред съдружниците ".

Двустранните договаряния ще се проведат в Женева на следващия ден. След това поставените въпроси ще бъдат проучени във Вашингтон и разисквани със съдружниците по-късно другата седмица, посочи представителят на Белия дом.
Американската делегация в швейцарския град ще бъде ръководена от първия заместник-държавен секретар Уенди Шърман, а съветската - от заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков. Те евентуално ще имат предварителни диалози още довечера, отбелязва ДПА.

За сряда в Брюксел е планувано първото от две години и половина съвещание на Съвета НАТО-Русия. Ден по-късно ще има договаряния във Виена по линия на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Съединените щати упрекнаха Русия, че е струпала войски по границата с Украйна и възнамерява инвазия. Москва отхвърли тези изказвания и на собствен ред споделя, че е застрашена от Съединени американски щати и НАТО.

Русия изиска гаранции за своята сигурност, като писмен ангажимент, че Северноатлантическият алианс няма да се уголемява повече на изток, в това число с Украйна. Западът към този момент отхвърли тези нейни условия.

Русия не е тази, която "да взема решение за други страни с кого може да се съюзяват ", сподели цитираният представител на Белия дом. Той обаче позволи опцията да се договаря за ограничение на военните учения и на разполагането на ракети в района.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън споделил през вчерашния ден на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, че е значимо да бъде подкрепяна териториалната целокупност на Украйна. Всяка нова съветска експанзия "ще провокира недопечен отговор ", подчертал Блинкън, заяви представителят на Държавния департамент Нед Прайс, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР