Представител на американското правителство заяви, че му е било наредено

...
Представител на американското правителство заяви, че му е било наредено
Коментари Харесай

Белият дом наредил на служител да не подава доклади за руската намеса в изборите

Представител на американското държавно управление съобщи, че му е било подредено от високопоставени политически лица да се въздържа от съобщаване на разследващи данни за намесата на Русия в изборния развой в Съединени американски щати, тъй като тази информация би навредила на президента Доналд Тръмп, предадоха международните организации.

Тези изказвания се съдържат в жалбата на Брайън Мърфи, който до неотдавна е работил в разследващия отдел в министерството на вътрешната сигурност. Те бяха огласени от комисията по разузнаването в доминираната от демократите Камара на представителите.

Жалбата на Мърфи е написана в границите на процедура за " подаване на сигнал ". Тя разрешава длъжностно лице, което борави с поверителна информация, да рапортува за очевидно противозаконни дейности, отбелязва Франс прес.

В жалбата се твърди още, че на Мърфи било казано да натъртва в мненията си на терористите, идващи през южната границата Съединени американски щати, с цел да бъдат в сходство с реториката на Белия дом.

Освен това той бил инструктиран отчетите му за леви анархисти да подхождат на обществените изказвания на Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР