Представител на американското правителство заяви, че му е било наредено

...
Представител на американското правителство заяви, че му е било наредено
Коментари Харесай

Белият дом наредил на правителствен служител да не докладва за руската намеса в изборите,

Представител на американското държавно управление съобщи, че му е било подредено от високопоставени политически лица да се въздържа от съобщаване на разследващи данни за намесата на Русия в изборния развой в Съединени американски щати, тъй като тази информация би навредила на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Тези изказвания се съдържат в жалбата на Брайън Мърфи, който до неотдавна е работил в разследващия отдел в министерството на вътрешната сигурност. Те бяха огласени от комисията по разузнаването в доминираната от демократите Камара на представителите.

Жалбата на Мърфи е написана в границите на процедура за "подаване на сигнал ". Тя разрешава длъжностно лице, което борави с поверителна информация, да рапортува за очевидно противозаконни дейности, отбелязва Франс прес.

В жалбата се твърди още, че на Мърфи било казано да натъртва в мненията си на терористите, идващи през южната границата Съединени американски щати, с цел да бъдат в сходство с реториката на Белия дом.

Освен това той бил инструктиран отчетите му за леви анархисти да подхождат на обществените изказвания на Тръмп.

В жалбата на Мърфи се показва, че и. д. министър на вътрешната сигурност Чад Улф му наредил в края на май "да приключи всякакво разпространяване на разследващи известия за съветските опити за дезинформация " без неговото утвърждение. Улф декларирал на Мърфи, че разследващите отчети би трябвало да бъдат арестувани, тъй като не показват Тръмп в добра светлина. Служителят възразил против това, написа в неговата тъжба.

Мърфи акцентира също, че му било разпоредено да насочи префокуса към Китай и Иран.

Тръмп постоянно омаловажава или отхвърля съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, за която се счита че е съдействала за неговата победа, отбелязва ДПА.

На Мърфи също така било подредено да омаловажава интензивността на белите супремасисти и да натъртва на присъединяване на леви групировки във вътрешните вълнения, показва Ройтерс.

Той подал две вътрешни тъжби, в сходство с държавните разпореждания. След това служителят бил преназначен в различен отдел на министерството.

В ревюто си Мърфи написа, че Улф го уведомил, че е получил нареждането от съветника по националната сигурност в Белия дом Робърт О'Брайън.

Американското президентство и министерството на вътрешната сигурност отхвърлиха тези обвинявания.

Говорителката на Белия дом Сара Матюс съобщи, че дипломат О'Брайън в никакъв случай не се е опитвал да диктува върху какви закани, за честността на изборите или върху която и да било друга тематика, да се концентрира разследващата общественост, а всяко обратно подстрекателство на неудовлетворен някогашен чиновник, за който в никакъв случай не е чувал, е лъжливо и клеветническо.

Министерството на вътрешната сигурност изрично отхвърли да има някаква истина изказванията на Мърфи.

Представители на американската администрация споделят, че Русия, Китай и Иран се пробват да повлияят на изхода от президентските избори през ноември, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР