Представихте достойно България, справихте се чудесно с мисията в помощ

...
Представихте достойно България, справихте се чудесно с мисията в помощ
Коментари Харесай

Посрещнаха огнеборци от Благоевград, Кюстендил и Перник след мисия в Гърция

Представихте почтено България, справихте се отлично с задачата в помощ на гръцките ни сътрудници, доказахте, че всички могат да разчитат на вашия професионализъм, с тези думи шефът на ГДПБЗН гл. комисар Александър Джартов посрещна пожарникарите от втория модул, които се завърнаха през днешния ден от Гърция.

Българските и гръцките огнеборци работиха един до друг, а това значи самопризнание за качествени професионални умения и доверие, означи с горделивост гл. комисар Джартов и не скри насладата си, че всички те са живи, здрави и не са позволили произшествия.

Той акцентира, че измененията в климата слагат нови провокации пред пожарникарите, за които те би трябвало да бъдат готови, а присъединяване им в задачи в чужбина е част от този път. Българският екип работи 10 дни по потушаване на пожарите в Гърция. Групата, която се състои от 36 пожарникари с пет пожарни автомобила, два микробуса и действен автомобил, оказа поддръжка на гръцките огнеборци за справяне с огромните пожари в страната. Помощта беше проведена по Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз.

Припомняме, че в модула участваха огнеборци от службите в Благоевград, Кюстендил, Перник и техни сътрудници от страната. Ръководителите на мисиятасподелиха, че провокациите са били съществени, високите температури и мощното засушаване са били утежняващи фактори за бързото разпространяване на пожарите и нуждата от съществени сили за локализирането.

На моменти мощният вятър е затруднявал сeриозно дейностите им на терен. Според двамата ръководители на задачата българските пожарникари са били добре готови и са изпълнили всички задания.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР