Представихме пред експерти в Министерския съвет много подробен разчет за

...
Представихме пред експерти в Министерския съвет много подробен разчет за
Коментари Харесай

Защо доставката на машините за вота струва 14 милиона? Шефът на Сиела Норма обясни на премиера

Представихме пред специалисти в Министерския съвет доста обстоен план за всяко от перата на една бъдеща поръчка за машинно гласоподаване, за парламентарни избори, за частични локални избори, за избори в чужбина. Обяснихме кое постанова всеки от тези разноски.

Това съобщи шефът на " Сиела Норма " Веселин Тодоров след срещата си с премиера Стефан Янев по отношение на проблема с доставката на машини за идните парламентарни избори.

" Обяснихме и представихме какви са и цените на нашите задгранични сътрудници и най-много в действителност спомагателния значителен разход за превоз, който за жалост се постанова да бъде авиационен от Тайпе до Люксембург и от Люксембург до София, което доста оскъпява един обичаен морски транспорт с контейнери ", сподели още Тодоров.

Той добави, че оттук насетне специалистите на Министерския съвет ще дадат предложение евентуално на ЦИК за възможни промени или не, само че " Сиела Норма " към момента нямат отговор.

По думите му тяхната работа е свършена, тъй като са дали доста рационално пояснение за всеки обособен разход във тип, в който нормално фирмите не вършат и не показват - по хора, по камиони, по ванове, по ролки, даже хартия за машините, флаш-памети, смарт-карти в най-възможно огромния подробност в количества, единични цени и общи суми.

" Ние казахме, че е доста значимо решението да се случи до края на седмицата. Но това е нашата софтуерна страна, тъй като идва миг, когато и ние, и надали някой различен в света би могъл да свърши работата, тъй че този миг наближава доста бързо, надяваме се да бъде разбрано ", безапелационен беше Тодоров.

Шефът на " Сиела Норма " повтори, че сумата е тази, която са оповестили на ЦИК през вчерашния ден - от порядъка на 14 милиона лева без Данък добавена стойност за парламентарните избори, за частта в чужбина също и за частичните локални избори, които евентуално ще са в два тура.

" Половината от разноските са за логистика, техници на място, съоръжения на машините, работа в склада, и може би другата половина е за произвеждане на машини, превоз на машини и дописване на софтуера за двата типа машини ", изясни Тодоров.

Според него, в случай че до края на седмицата няма отговор, има огромен риск да не могат да се оправят без значение от цената. Той добави, че на процедура всичко с изключение на самото сглобяване най-после е направено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР