Представиха първите две от общо 400 очаквани линейки за спешната

...
Представиха първите две от общо 400 очаквани линейки за спешната
Коментари Харесай

Представиха първите две модерни линейки за спешната помощ

Представиха първите две от общо 400 предстоящи коли за спешна помощ за незабавната помощ у нас.

Те са закупени с финансовата поддръжка на Европейския фонд за районно развиване.

Министър на опазването на здравето Кирил Ананиев увери, че до края на 2021 ще получим всички останали коли за спешна помощ.

По думите му Спешния център в София има огромна потребност от тези коли за спешна помощ , защото има доста стар парк.

Санитарните коли са оборудвани с съвременни средства за връзка и животоспасяващи устройства , които да разрешат бързо и дейно оказване на помощ, изключително в по-отдалечените региони и измежду най-уязвимите групи пациенти.

Церемонията по приемането на колите за спешна помощ се състоя в наличието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев , министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова.

 Нови 2 коли за спешна помощ за незабавната помощ идват у нас
Нови 2 коли за спешна помощ за незабавната помощ идват у нас

Очаква се да има 400 изцяло оборудвани нови коли за спешна помощ

Огнян Златев акцентира, че всяка една стотинка от европейския бюджет отива в интерес на жителите , като в този случай са и за гарантиране на по-качествени здравни услуги.

Той изрази вярата си, че с тези коли за спешна помощ българските медици ще бъдат улеснени в осъществяване на техните отговорности.

Линейките са единствено дребна част от новия огромен план на стойност 71 милиона евро, утвърден от Комисията, за подобряването на оборудването, успеваемостта и достъпността на незабавните здравни услуги в България, добави той.

В рамките на плана всички 237 звена на незабавната помощ в цялата страна ще могат да подобрят положението на незабавните си отделения и да ги снабдят с най-съвременна здравна техника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР