Представиха отчет за бюджета за 2023 г. Единственият опозиционер в

...
Представиха отчет за бюджета за 2023 г. Единственият опозиционер в
Коментари Харесай

Сблъсък в ОбС-Сунгурларе: Николай Киров „захапа“ екскмета за пари от европроекти и зимно поддържане, не е ясно къде са отишли

Представиха доклад за бюджета за 2023 година

Единственият опозиционер в Общинския съвет на Сунгурларе – Николай Киров от ГЕРБ, „ захапа “ някогашния кмет доктор Георги Кенов за средства, които към този момент са изразходвани, само че не се знаело защо. Това се случи по време на днешната сесия по време на доклада за Бюджет 2023, когато управляваше точно доктор Кенов. 

Николай Киров взе думата и изясни, че по време на комисиите е дал своя вот „ въздържал се “, а през днешния ден ще даде негативен избор за доклада, точно тъй като не е получил отговор на питанията. Въпросите му не са към новото управление на Община Сунгурларе, а към остарялото, в лицето на Кенов. 

„ Питанията ми бяха по отношение на европейски планове, чиито средства се дадоха на частни компании за реализацията, желаех да получа доклад какво е станало с тях. Другото - към 250 хиляди лв. всяка година се дава за зимно поддържане на пътища, както знаем – предходната година зима нямаше, само че парите също го няма. От финансовите разноски са дадени за канализация, доклад няма какви канализации са направени. Освен това всяка година се събират средства от земеделските производители за общинските пътища, които минават през нивите и които се обработват. Както знаете, аз се занимавам със земеделие, ние ги работим тези пътища, всяка година единствено аз давам по 30 хиляди лв., а общата сума от всички ни е към 60 хиляди лв.. Къде отиват тези пари? Защото по закон би трябвало да се употребяват за ремонт на разрушени пътища. Но такова нещо не се е случило. В момента аз с персонални средства оправям тези пътища “, сподели Николай Киров.

Той задал тези въпроси по време на комисиите на доктор Георги Кенов, само че отговорът, който е получил, е бил: „ Аз не ги знам тези неща, не ги помня “.

„ За мен този доклад не е цялостен и по тази причина няма да дам позитивен глас за него “, добави Киров. 



Думата взе и доктор Георги Кенов, който в последния мандат бе кмет на ГЕРБ, а в този момент е консултант в ОбС-Сунгурларе от Политическа партия „ Бъдеще за родината “, с цел да отговори на Николай Киров. 

Кенов се похвали с доста положителни резултати и осъществени планове. През интервала, в който той бе на кметския стол, не е имало община в България с толкоз доста вложения. 

„ Благодарение на Общината, на екипа, с който работих, на Общинския съвет, ние постигнахме доста положителни резултати. Казвам го като похвала – единствено за последната година получихме 20 млн. лева средства, които се осъществиха. Но всичко това постигнахме дружно с вас. Затова се гордея. Да, склонен съм, че може да има позволени неточности, само че няма място за упреци. Направихме толкоз доста неща. Изисква се голям труд, разберете. Асфалтирахме улици, направихме канализации, ремонт на учебни заведения, детски градини. Вярвам, че и новият кмет Димитър Гавазов и Общинския съвет ще съумеят това, което и ние. Община Сунгурларе заслужава положително бъдеще, зареден съм с полижителна сила, искам триумф отсега нататък “, сподели Кенов, обръщайки се и към новото управление на Общината. 

Киров обаче подсети за прокурорските инспекции, които още текат по някои от изразходваните средства във връзка с плановете и добави, че няма нито една канализация, която да е довършена, всичко се правело на парче. 

„ Колко канализации сте създали, като няма пречиствателна станция?! От вашето кметуване не видяхме нещо значително да е оставено за идващите. С изключение на парк Ичмята. Добре се изказахте, само че вижте дали вашите планове са довършени и в случай че са довършени – в какъв тип са “, сподели в умозаключение Киров. 

Още по време на встъпването си в служба като консултант Николай Киров пое ангажимент да не получава нито една стотинка от заплатата си, а да я подарява. По време на сесията стана ясно, че последните три са дадени на детската градина в с. Съединение за камери за видеонаблюдение. 

Какво съумя да свърши новото управление на Община Сунгурларе, какви планове са стартирали, кои предстоят - очаквайте отговорите по-късно от кмета на Сунгурлате Димитър Гавазов
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР