Представиха два проекта за изграждането й, които включват разрушаване на

...
Представиха два проекта за изграждането й, които включват разрушаване на
Коментари Харесай

Новата детска многопрофилна болница може да е готова до 42 месеца 

Представиха два плана за построяването й, които включват разрушение на остарялата структура
Два разновидността за нова детска болница, които плануват срутване на в този момент съществуващата остаряла незавършена структура и създаване на съвременна национална постройка, която дава отговор на съществуващия все още Подробен организационен проект, показаха пред медии от Консорциума ДЗЗД „ Детско здраве “, определен за реконструиране на започнатото през 1979 година строителство. Обединението включва фирмите „ Главболгарстрой “ АД, „ ГБС-Пловдив “ АД и „ Главболгарстрой Интернешънъл “ АД.

В случай, че един от двата плана, създадени от български архитекти след консултация с холандски проектанти, бъде изпълнен завършването на детската болница ще отнеме едвам 42 месеца, като през първите 7-8 от тях ще бъде съборена остарялата съществуваща структура. Според представителите на консорциума, в случай че това не се случи и се изпълнят настояванията на протестиращите за нов конкурс, планиране, нов разбор за потребностите на болничното заведения и така нататък, процесът ще отнеме сред 7 и 10 години единствено до пускане на построяването. Според Иван Димитров, ръководител на Българския пациентски конгрес болничното заведение би трябвало да бъде издигната допустимо най-скоро, защото страната ни е единствената в Европа без национална многопрофилна детска болница и това води до редица проблеми при лекуването на дребни пациенти и в координацията на дейностите на експертите. Избраното място за болничното заведение е най-подходящото поради близостта с лечебни заведения и положителната транспортна досегаемост, в това число посредством близостта на спирка на метрото и хеликоптерна площадка.

Това прави и мястото скъпо, безапелационни са от определения за реконструкцията и създаване на националната многопрофилна болница консорциум. От обединяването показаха двата плана, като прецизираха, че са планувани разнообразни входове за незабавния център, медицинския личен състав, пациентите, за зареждане. На входа на болничното заведение ще бъде изобразена алегорична дъга, като знак на смяната и на това, че след неприятните дни идва и по-добро време, обясниха от екипа на консорциума - шефът на обединяването инж. Николай Дончев и ръководителят на плана инж. Петър Стойчев. Колоните ще са стилизирани във формата на човечета, с цел да покажат, че едни хора в болничното заведение ще се грижат за други такива. Освен това дизайнът и архитектурните детайли са по този начин подбрани, че да не внушават боязън, а уют и приветлива среда. Входното пространство ще е на няколко отворени равнища, като са планувани и стъпаловидни зелени пространства.

Стаите за малчуганите ще са двойни и единични, като във вторите са планувани условия и за придружители. В болничното заведение ще има и ъгъл с люлки и катерушки. Избрани са и цветове, които в допълнение да основават положително въодушевление, доколкото е допустимо това в болнични условия, на подсъзнателно равнище.

Никой не печели от отлагането на плана, по тази причина и ние се постарахме да се съобразим с всички условия на протестиращите против реконструкцията на остарялата постройка и по тази причина предлагаме два изцяло нови плана, изясни Мая Пенчева, представител на консорциума. Според Иван Димитров е извънредно време страната да поеме отговорностите си и да направи нужното националната детска болница да бъде построена на плануваното за задачата място допустимо най-скоро. Не желаеме нашите деца да се лекуват в чужбина, акцентира той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР