Представиха 40 от новите 60 еко автобуса, които тръгват по

...
Представиха 40 от новите 60 еко автобуса, които тръгват по
Коментари Харесай

60 нови еко автобуса возят столичани

Представиха 40 от новите 60 еко рейса, които потеглят по линиите на градския превоз в София. Официалното показване бе на площада пред храм-паметника " Св.Александър Невски ".

Пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че от през днешния ден до 1 август поетапно рейсовете ще влязат в придвижване. " Основно в северните и западните региони на София - в регионите Нови Искър, Кремиковци, Връбница и Надежда. До този миг там се движеха рейсове на възраст сред 15 и 25 години. Дизелови, без климатизация. ", посочи Фандъкова.

Според нея посредством този план за контракт с частен оператор за въвеждане в употреба на 60 нови газови рейса от най-голям екологичен стандарт вършим нова стъпка в битката против замърсяването на въздуха. " Договорихме се с изпълнителите всички нови 60 рейса да бъдат климатизирани. ", изясни Фандъкова и посочи, че те ще имат платформи за досегаемост, камери за по-голяма сигурност на водачите и монитори за информация на пасажерите.

По думите й от на следващия ден 20 от тях ще бъдат пуснати главно по линиите в регион " Кремиковци ". " Хората от Долни Богров, Бухово, Желява и Ботунец, ще могат към този момент да усетят разликата ", сподели столичният кмет. По думите й, процедурата е била извършена доста от дълго време, а в началото тя е отказала да подписа контракт.

В следствие след договаряния са постигнали преференциални за общината условия. Тя съобщи, че са понижили цената и цената е равна на тази, която се заплаща на общински оператор. По нейно гледище са били заменени дизеловите рейсове с газови по отношение на осъществяването на програмата за чист въздух.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР