Представиха 10-годишна програма за развитие на зимния туризъм в партньорските

...
Представиха 10-годишна програма за развитие на зимния туризъм в партньорските
Коментари Харесай

10-годишна програма за развитие на зимния туризъм представиха във Вършец

Представиха 10-годишна стратегия за развиване на зимния туризъм в партньорските градове Вършец и Сокобаня /Сърбия/ на двудневен семинар в българския курорт.
Проектът за стратегия е направен като част от плана "Подобряване на зимното туристическо предложение в общините Сокобаня и Вършец - Зимна трансгранична обиколка: Вършец - Сокобаня ", финансиран с поддръжка на Европейския съюз посредством Програмата за трансгранично съдействие Interreg-ИПП България – Сърбия.
Проектът за стратегия за стабилно развиване на зимния туризъм беше показан от сръбските специалисти, част от екипа на плана. Програмата е направена за интервала от 2020 до 2029 година Удължаването на туристическия сезон е една от главните цели. Програмата се базира на общите характерности на двата града – обичаи в туризма, който е главен занаят, достоверна просвета и кухня, добра хотелска база, мощен летен сезон, естествени дадености, различим бранд – „ Вършец – град на здравето “ и „ Зеленото сърце – Сокобаня “.
Подобни са и минусите – изразената сезонност в туризма, дефицит на квалифицирани фрагменти. Да се нареждат курортите през зимата, да се доближи до всички възрастови групи туристи, продан на туристи сред двете общини, основаването на явен проект за промотиране на двата града и общините са акценти на програмата.
В специфична анкета участниците могат да създадат оферти за допълнение на програмата – тя е отворена и гъвкава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР