Представете си звездата от Айова Кейтлин Кларк да играе баскетболен

...
Представете си звездата от Айова Кейтлин Кларк да играе баскетболен
Коментари Харесай

Век преди Кейтлин Кларк баскетболистите от шест на шест в Айова проправяха път за нея

Представете си звездата от Айова Кейтлин Кларк да играе баскетболен мач, където разпоредбите й позволяваха единствено два дрибъла, преди да би трябвало да подаде или да стреля и за нея беше нелегално да пресича линията на полукорта.

През по-голямата част от 20-ти век това беше женският баскетбол в родния щат на Кларк Айова. Играта беше шест на шест с три девойки от едната страна на корта, които играеха отбрана и три от другата страна, играещи нахлуване.

Правилата може да наподобяват архаични в този момент, в случай че не и явно сексистки, само че бяха известни: Мачовете за девойки в гимназията извършиха залите до краен лимит в доста градове, а билетите за държавни шампионати бяха препродадени на висока цена, като финалите се излъчваха по малкия екран в девет щата на Средния запад.

„ Понякога беше толкоз шумно в нашата дребна фитнес зала, че ние даже не можехме да чуем треньора, когато бяхме скупчени “, сподели Нанси Шмиц, която взе участие в Елк Хорн-Кимбалтън през 60-те години, когато се споделяше Нанси Уолке...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР