Представете си ваксина срещу COVID-19 под формата на хапче -

...
Представете си ваксина срещу COVID-19 под формата на хапче -
Коментари Харесай

В Израел разработват ваксина срещу COVID-19 под формата на хапче

Представете си ваксина против COVID-19 под формата на хапче - без потребност от инжекции, медицински личен състав, и която приемате в дома си. Това се пробва да направи израелската фармацевтична компания "Орамед ", съобщи Агенция Франс Прес.

Първите клинични тествания, които ще се организират от дъщерната компания "Оравакс ", са планувани за месец август, сподели за Агенция Франс Прес ръководителят й Надав Кидрон.

"Оралните ваксини са от голяма важност за разрастващите се страни, тъй като улесняват логистиката на имунизационните акции. Но те могат да усилят имунизацията и в по-богатите страни, където страхът от инжекциите е фактор за отвод от имунизиране, който постоянно не се вижда ", сподели Кидрон.

Според резултати от извършено наскоро проучване, близо 19 милиона американци, които не желаят да се имунизират, биха приели да го създадат, в случай че медикаментът е на таблетка. Сред другите преимущества са по-малко пластмасови боклуци и евентуално по-малко странични резултати.

Независимо от позитивните страни на доктрина, малко орални ваксини са сполучливи, тъй като дейните съставки не оцеляват при прекосяването през стомашно-чревния тракт. Сред изключенията са ваксини за болести, които се придвижват през устата или храносмилателната система, по тази причина има и ефикасна орална ваксина против полиомиелит.

Израелската компания е поискала разрешителни за клинични проби в няколко страни като Република Южна Африка да вземем за пример и се надява първите тествания да стартират в Израел до седмици, в случай че здравното министерство позволи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР