Представете си такова действие на Слави Трифонов – предлага Росен

...
Представете си такова действие на Слави Трифонов – предлага Росен
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Представете си Слави да предложи Желязков или Фандъкова за премиер

„ Представете си такова деяние на Слави Трифонов – предлага Росен Желязков за министър председател, жест към ГЕРБ, само че експертно държавно управление. И стартират разногласия за постове. Много малко евентуално е, само че не е нула. “

Това съобщи пред Нова тв социологът Андрей Райчев.

Това би било могло да бъде държавно управление с небосвод 6-7 месеца, изясни той.

„ Има и различен вид – Фандъкова. Защо не? За 6 месеца. Има и други “, уточни социологът.

Най-вероятното с доста огромна преднина подред всичко друго, са предварителни избори през втората половина на октомври. По-добре е по този начин, с цел да може акцията да се разгърне след 15 септември, разяснява политологът Светослав Малинов.

„ Експертният кабинет е необикновен за демокрацията, обезсмисля в някаква степен провеждането на изборите. И има нещо надълбоко неправилно в това да вървят на избори партиите, да имат водачи, стратегии, и най-после да се отиде на нещо, което не е обвързвано с тях “, изясни той.

„ Необичайно е, само че това е единственият вид да се избегнат предварителни избори “, счита той.

По думите му, шансът за експертен кабинет е по-голям от шанса за сформиране на държавно управление с първия мандат. Това, обаче, няма по какъв начин да стане с водачество на „ Възраждане “.

„ Според мен Има Такъв Народ обявиха изрично, че са за, въпреки че и Българска социалистическа партия го съобщи “, акцентира той.

Доц. Малинов счита, че Желязков е добър за водач за договаряния, само че не и за претендент за министър председател. Той прикани разновидността за експертен кабинет да се преглежда съществено, без насмешки и предубеждения.

Политологът проф. Румяна Коларова съобщи от своя страна: „ Експертен кабинет не е вероятен. В тази обстановка не виждам по какъв начин подобен кабинет ще бъде образуван.

Трябва да се сбъдне фантазията на „ Възраждане “ – структурата всички против ГЕРБ. Такава структура е безусловно невъзможна. В момента изборите са може би единственият вероятен излаз “.

„ Ако приказваме за някаква минимална опция, тя е обвързвана с това мандатът да се даде на „ Продължаваме промяната “ (ПП). В този парламент не може да се образува държавно управление, тъй като Политическа партия изрично споделиха – ние ще бъдем съпротива. Тя ще би трябвало да излъчат кабинет с тези, с които се разделиха. Очевидно ще би трябвало да канят и Има Такъв Народ, и ГЕРБ и Движение за права и свободи “, разяснява тя.

Според нея, за ГЕРБ би било доста добре, в случай че Политическа партия създадат това и предложат Росен Желязков за министър председател.

„ България се докара до нещо, което е неизразимо с евроатлантически думи. Затова ще изразя с 3 турски думи - нима, санким, мигар “, разяснява социологът Андрей Райчев.

„ Много е значимо на кой президентът дава третия мандат. Няма огромен избор, в случай че не желае кабинет незабавно. На „ Възраждане “ ми се коства безусловно неуместно. На „ Величие “ – какво да им даваш мандата? Какво остана – Българска социалистическа партия, което не се знае в какво положение е. Корнелия Нинова е титулярът в съда. Тя разписва листата “, изясни той.

„ И остава Има Такъв Народ “, добави Андрей Райчев и разви тезата си, че Слави може да издигне за министър председател Росен Желязков или Йорданка Фандкова..

Според него, напрежението към тематиката за войната в Украйна ще изчезне след изборите за президент в Съединени американски щати.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР