Представете си свят, в който може да пътувате на дълги

...
Представете си свят, в който може да пътувате на дълги
Коментари Харесай

Volvo представя нова концепция за автономност

Представете си свят, в който може да пътувате на дълги дистанции, без нуждата от летища? Свят, в който можете да избегнете наложителните процедури за сигурност, дългите часове очакване, шума и тълпите на аерогарите? Ами в случай че вместо това имате лична кабина, първа класа, която да ви вземе от у дома и да ви води където пожелаете?

Именно това е визията за бъдещoто пътешестване, която Volvo показва с новата идея 360с – цялостна визия за самостоятелно, електрическо, обвързвано и безвредно пътешестване.

Концепцията 360с е построена на визията за изцяло самостоятелен, електромобил без водач зад кормилото. Акцентът е върху свободата на дизайна, която е допустима с помощта на неналичието на волан и мотор с вътрешно горене и премисля обичайното разположение на пътническите седалки в две или три редици.



Концепцията 360с предлага 4 благоприятни условия за пътешестване в самостоятелното транспортно средство и използването му надлежно като спалня, като мобилен офис, като всекидневна и като място за развлечение.

" Бизнесът ще се промени през идващите години и Volvo би трябвало да е водеща фигура в тази смяна ", съобщи Хакан Самуелсон, президент и основен изпълнителен шеф на Volvo Cars.

Концепцията 360с има упоритостта да се трансформира в евентуален съперник на самолетните компании и други снабдители на услуги в областта на пътуванията по въздух на къси дистанции. В Съединени американски щати да вземем за пример, през миналата година над 740 млн. пасажери са употребили вътрешните полети. Най-натоварените направления, като Ню Йорк – Вашингтон, Хюстън – Далас, Лос Анджелис – Сан Диего, лишават на пасажерите повече време за напредване със аероплан, в сравнение с с автомобил, като се включи превозът до летището, инспекциите за сигурност и изчакването на полета.

Освен разкриването на благоприятни условия за нови клиенти, концепцията 360с може да повлияе на бъдещето на пътуването, на инфраструктурата и на екологичния отпечатък на модерното общество. Тя не просто премисля метода, по който хората пътуват, само че и метода, по който поддържат връзка с околните и приятелите си и по какъв начин прекарват времето си в града.



Концепцията 360с е първата крачка към необятна полемика за капацитета на самостоятелните технологии и опцията за фундаментална смяна на обществото по доста способи.

Универсален стандарт за връзка на пътя
С новата си 360c идея Volvo Cars приканва за въвеждането на нов световен стандарт за това по какъв начин самостоятелните транспортни средства да поддържат връзка безвредно с всички останали участници в придвижването.

Идеята е самостоятелната технология да бъде въведена последователно. В резултат на това самостоятелните транспортни средства без лидер зад кормилото ще споделят трафик обстановки с останалите участници в придвижването. В такива обстановки към този момент няма да е допустимо водачите да реализират образен контакт, с цел да схванат каква е идната стъпка на останалите участници в придвижването.

Като част от концепцията 360с, инженерите по сигурността във Volvo поемат предизвикването да разработят и безвреден нов метод за връзка сред самостоятелните коли и останалите участници в придвижването. Концепцията включва система от звукови, цветови и други образни сигнали, които да осведомят водачите за желанията на самостоятелната кола, тъй че във всеки един миг да е изцяло ясно какво ще е идващото й деяние.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР