Представете си ритуала на Рафаел Надал да подрежда бутилките си

...
Представете си ритуала на Рафаел Надал да подрежда бутилките си
Коментари Харесай

Ритуалите и странностите на тенис звездите

Представете си ритуала на Рафаел Надал да подрежда бутилките си с вода преди началото на мачовете си или навика на Горан Иванишевич да гледа "Телетъбис " по време на популярното му присъединяване на "Уимбълдън " през 2001-а година, когато получи уайлд кард за шампионата, а най-после го завоюва.

От точния брой тупкания на топката преди сервис до отхвърли да се изполва един и същи душ два пъти - странните привички на суперзвездите в тениса по никакъв начин не са малко.

Невероятни разигравания, бомбени сервиси и изключителни удари. Тенисът е повече от забавен спорт, а самите тенисисти го вършат още по-интригуващ с дейностите си.

Ето единствено някои от забавните привички на тенис звездите:

Рафаел Надал

Испанецът е прочут с ритуалите си на корта. Надал взима леден душ при всяка опция, когато му следва мач. Освен това подрежда бутилките си за вода по специфичен метод и постоянно пие от тях по един и същи ред. Още по-любопитното е, че никой другне може да ги допира. Всеизвестен е и методът, по който допира ухите, носа и рамената си по избран метод. Не обича да настава линиите на корта и постоянно, когато може заобикаля да го прави.

Серина Уилямс

Американката също е известна с навиците си. Серина тупка топката тъкмо пет пъти при първия си серис и два пъти при втория. Винаги изполва един и същи душ преди мачовете си от даден шампионат и носи джапанките си на корта. По-малката сестра Уилямс би трябвало да се убеди, че е вързала връзките на маратонките си по безусловно идентичен метод и носи едип чифт чорапи до момента в който печели на даден шампионат.

Мария Шарапова

Маша Шарапова има навика да се обръща към дъното на корта преди да сервира. И не е обожател на дългото туптене преди осъществяване на начален удар. Рускинята също заобикаля да настава линиите на корта.

Роджър Федерер

Швейцарецът и цифрата 8 несъмнено са свързани. Роджър загрява с осъществяване на осем аса на подготвителен терен преди даден мач. Освен това държи 8 бутилки минерална вода в сака си и носи 8 тенис ракети.

Новак Джокович

Сърбинът е прочут с това, че отхвърля да употребява един и същи душ два следващи пъти на на съревнование и с дълкото туптене на топката преди сервис. Също по този начин счита един от пуделите си - Пиер за собствен амулет.

Марин Чилич

Хърватинът сходно на именития Иванишевич заобикаля да се бръсне, с цел да не скапе шанса си по време на шампионат.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР