Представете си как гардеробът ви е пълен с дрехи на

...
Представете си как гардеробът ви е пълен с дрехи на
Коментари Харесай

Тихият лукс: Смисълът зад това да носиш най-скъпите марки, но без логата им

Представете си по какъв начин дрешникът ви е цялостен с облекла на най-скъпите марки, само че на никое място по тях не участва логото им (освен евентуално на вътрешния етикет зад врата ви). Това е и целият смисъл на една от най-големите трендове за 2023 година, наречена " спокоен разкош ".

Тя продължава да става все по-популярна частично с помощта на стилните решения на звезди като Гуинет Полтроу и сериали като " Наследници " (Succession), които демонстрират по какъв начин се облича богатият хайлайф. А отговорът е доста елементарен - с маркови облекла без лога, споделя сп. " Time ".

Макар тази наклонност да набира скорост към пандемията, нейните корени стартират още от американските индустриалци от Позлатената ера на 19 век и даже Франция през 18 век. А напоследък от ден на ден дизайнери и търговци се стремят да привлекат освен богатите, само че и искащите да наподобяват на тях с облекло от най-високо качество, което е по едно и също време изискано и сдържано.

Тихият разкош изключва златните катарами на коланите на Gucci и чантите с голямото лого на Louis Vitton, които крещят " платих доста пари за това ". Те са сменени от облекла като кашмирени пуловери и вълнени палта от скъпи материали, само че в неутрални и семпли тонове.

Забележим представител на тази наклонност е холивудската звезда Гуинет Полтроу, която беше по време на правосъдния развой за ски случай. Тогава тя носеше Prada от глава до пети, първокласни кашмирени пуловери на Loro Piana, ботуши Celine и бележник за 1500 $.

Стойността и марката на продуктите обаче бяха разпознати най-вече от тези, които се занимават с мода и елементарно могат да познаят лукса. За неекспертите това е доста по-трудна задача точно поради неналичието на лого по облеклата.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР