Представете си една фасада, на която пише "ние ще се

...
Представете си една фасада, на която пише "ние ще се
Коментари Харесай

Идея: Швейцария да прави одит на Комисията за борба с корупцията

Представете си една фасада, на която написа "ние ще се борим с корупцията ", а зад нея е цялостно с малки врати, които пускат в самата постройка политическото въздействие. Един орган, предназначен да се бори с корупцията сред депутати, министри, кметове, общински съветници - в случай че върху него има политическо въздействие, той няма да извършва функционалностите си. Това сподели пред ФАКТИ Димитър Делчев от Движение България на жителите.

"Какво по-хубаво от това Швейцарският орган за битка с корупцията да пристигна един път на 24 месеца и направи обстойна инспекция на активността на нашия орган. Това от една страна ще покаже дали закона работи, ще даде и доста предложение за по-добро действие ", разяснява някогашният народен представител.

Според Делчев ръководителят на органа за битка с корупцията би трябвало да бъде честен човек, назначаван най-малко от две институции, тъй като една може да бъде елементарно овладяна от избрана политическа мощ. Ако той си прави работата, ръководещите няма да го харесват, уточни той.

Той уточни, че е измежду номинираните претенденти за ръководител на ДБГ. На 30 септември на съвет на партията ще стане ясно кой ще е новият ръководител.

Подробен разбор на препоръчаните антикорупционни закони а ГЕРБ и Българска социалистическа партия вижте в диалога с Димитър Делчев:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР