Представете си един мост, в който са вградени мощни електромагнитни

...
Представете си един мост, в който са вградени мощни електромагнитни
Коментари Харесай

Странна концепция за автомобил с магнити

Представете си един мост, в който са вградени мощни електромагнитни станции. Горната част е пътно платно, където градският превоз се движи. Колите с вградени магнити ще употребяват долната част. Да, звучи като научна фантастика, само че това решение ще отстрани тапите.

Концепцията Trois е задоволително мощна, с цел да разреши на колата да се повдига даже на стена. Тя работи на основата на електромагнити. Всичко зависи единствено от това по какъв начин тъкмо заинтригуваните от плана служби ще провеждат придвижвания в разнообразни измерения.

Струва си да се означи, че беше показана освен концепцията за магнитни коли, само че и специфична кола, която ще взаимодейства с тях. Идеята е на южнокорейски студенти, които са създали и макет на концепцията.

На хартия концепцията наподобява страхотна. По замисъла на създателя, планът ще помогне да се освободи града от всевъзможни тапи, само че е мъчно да се планува какво ще се случи, когато сходни съоръжения фактически се появят на улицата. Въпреки цялата сигурност на структурата, какво ще стане, в случай че електричеството ненадейно спре?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР