Представете си, че сте шеф на фирма. Малка, но с

...
Представете си, че сте шеф на фирма. Малка, но с
Коментари Харесай

Бихте ли назначили Валери Сименов на работа?

Представете си, че сте началник на компания. Малка, само че с огромни упоритости и огромен капацитет. Вярвате, че може да постигнете доста. Единственото нещо, което ви би трябвало, е добър управител, който да насочи кораба в мечтаната от вас посока. А тя е пределно ясна. Искате чиновниците ви да се будят всеки ден и на драго сърце да вървят на работа. Всички да взимат положителни за европейския стандарт заплати. Ще подкрепяте образованието и нововъведенията. Когато се обърнете обратно, да знаете, че сте една крачка напред по отношение на вчерашния ден.
Един ден получавате кандидатура на Валери Симеонов. Разглеждате я. На хартия звучи добре. Шеф на няколко сполучливи компании. Предприемач с дълготраен опит. Бизнесмен с забележими триумфи. Неосъждан. Възгледите му за развиване на компанията съответстват с вашите. Патриот, който желае да прави всичко в името на България.
Какъв шанс, си казвате. Въпреки съвпаденията на хартия, както постоянно проверявате информацията в интернет и позвънявате на част от някогашните му шефове и съдружници. Нищо не ви пречи да се чуете с тях, с цел да подтвърдите прочетеното в кандидатурата му
Първо се обаждате на Дончо Градинаров - първият му шеф в металургичния комбинат в Дебелт. Разговорът стартира добре. Вършел си е добре работата като чорбаджия. До една вечер, когато началникът е получил сигнал за вагон със скрап, който чака да бъде откаран. Следва бърза инспекция. Вагонът е цялостен с 25 тона подготвена продукция, която по разпореждане на господин Симеонов е оповестена за скрап за да бъде изкупена от завода на минимална цена, а по-късно продадена на действителна. Разминава му се, единствено тъй като във времена на митинги и стачки никой не е желал да има алъш-вериш със синдикатите.
Следва работа като представител на КТ " Подкрепа " в бургаския цех " Промед ". Бившите му сътрудници драговолно се съгласяват да опишат за него. Колоритен, с радостен темперамент, постоянно подготвен да измисли мотив за наздраве. Всичко свършва, когато от касата изчезват сред 90 000 и 200 000 лв.. Годината е 1992-ра. В днешни пари това са няколко милиона.
По-късно напуща синдикатите и стартира личен бизнес - съучастник в кабелен оператор СКАТ в Бургас. Чували сте, че това е най-големият кабелен оператор в града сега. Няма по какъв начин да не знае по какъв начин се развива бизнес. Обаждате се на някогашния му съучастник Антон Ангелов. За ваше удивление той си спомня със смесени усеща за партньорстово си с господин Симеонов. Да, компанията върви добре, само че и тогава не утвърждава методите му. Рязане на кабели на конкуренцията и заплашване с побой на всеки, възпротивил се на този метод. Години по-късно тази процедура е прекъсната. Но не поради смяна в мисленето. Просто като началник на Общинския съвет си позволява стартиране на подземни кабели. От тук всеки, който желае да има тази опция, би трябвало да минава през него. Конкуренцията е унищожена и единственият метод да имаш кабелна телевизия в града е компанията на Валери Симеонов.
Затваряте телефона и се сещате, че името на другия му съучастник Румен Пеков ви е познато отнякъде. Проверявате го в интернет. Спомените ви се оказват правилни. Собственик на известната за времето си пирамида " Популярна банка - Пеков ", която завлича хиляди българи с всичките им спестявания. След това Пеков е наказан на няколко години затвор, които излежава. Част от извоюваните по този метод пари са дали началото на бизнеса на господин Симеонов.
Разговорите ви досега не съответстват изцяло с написаното, само че си казвате, че всеки прави хлапашки неточности първоначално. Важно е, че индивидът е с хладнокръвен морал дава добър персонален образец на подчинените си. Споделяте мислите си с другар от Бургас няколко часа по-късно на вечеря с двете ви фамилии. Той се усмихва и ви дърпа настрани. Казва, че диалогът не е за пред деца. Разбирате какво има поради, когато ви споделя за 17-те порно канала, които Валери Симеонов е дистрибутирал по неговата кабелна телевизия.
Докато с приятеля си се подхилквате какъв брой пък да е аморално порното, той внезапно стопира да се смее. Сеща са за сиропиталището, завещано на Община Бургас от Александър Георгиев Коджакафалият, което Валери Симеонов, до момента в който е на власт, желае да изземе. По-късно децата са изселени отвън града, с цел да може постройката в центъра да се употребява за други цели.
Така и по този начин към този момент сте на вълна Бургас, отгръщате кандидатурата на страницата, в която споделя, че през 2007-ма година става член на Общинския съвет в града. Влиза от листата на " Атака ", само че това не е значимо. Намирате връзка с един от някогашните му сътрудници в локалния парламент. Той ви споделя, че по-късно ще ви изпрати настояването за специфична комисия, която да проверява незаконния бизнес с парцели на Валери Симеонов. Оказва се, че с изключение на телевизия СКАТ има и компания за недвижими парцели " СКАТ Инвест ", в която е сътрудник с Женя Бакарова - дамата, с която живее на брачен начала.
Решавате, че ви стига толкоз с диалозите. Имате нужната информация. Сега желаете да я осмислите на мира. Тогава телефонът ви звъни. Стар другар на татко ви, за който сте се сетили по-рано, ви връща позвъняването. Извинявате му се. Казвате, че е било обвързвано с Валери Симеонов, само че към този момент не е значимо. Валери Балевски ви поправя той. Истинската му фамилия е на остарял комунистически жанр. Сменя я, с цел да не схванат хората произхода му. Сменя я, само че това не му пречи да кандидатсва за член на партията през 1986-та година. Кандидатура, която му е отказана.
Започвате да се чудите дали и вие не би трябвало да извършите същото. Да, господин Симеонов несъмнено би ви бил потребен с опита и връзките си. Сещате се обаче и за това, което сте си мислили преди да започнете компанията. Че триумфът е значим и той сигурно ще пристигна. Ще пристигна обаче като разследване от твърдоглав труд, а не от скрити далавери. Ако в този момент извършите компромис с правилата си, какво ще стане на следващия ден? Много добре знаете, че една кражба неизбежно води след себе си до друга. Една неистина повлича лавина от същото.
Искате ли да има такива хора във властта? Защо се оставяме такива хора да ни ръководят? Да дават отговор за бъдещето на децата ни?! Всичко, което сте чули да е даже 10% правилно, желаете ли този човек да дава персонален образец на всички нас? Нима не останаха почтени хора, които да поемат ръководството на компанията в свои ръце? През главата ви стартират да минават от дълго време забравени мисли за емиграция. Бързо ги разкарвате. Вярвате, че в България към момента са останали качествени и кадърни хора. Знаете, че има и такива. Просто не би трябвало да спирате на първия вероятен избор.
Всяко съвпадане на имена и събития е инцидентно.
За жал Дончо Градинаров умира на 66 годишна възраст на 3 януари 2012 година.
Анкета Ако от Вас зависи, бихте ли назначили Валери Симеонов на работа? Да Не Гласувай Резултати Ако от Вас зависи, бихте ли назначили Валери Симеонов на работа?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР