Представете си, че сте пътували до САЩ и сте забравили

...
Представете си, че сте пътували до САЩ и сте забравили
Коментари Харесай

Рекордните $1,3 милиона за забравена бъчва уиски Macallan

Представете си, че сте пътували до Съединени американски щати и сте не запомнили банкнота от 50 $ в джоба на сакото си, след което я намирате 30 години по-късно. В най-хубавият случай това ще са още веднъж 50 $. В по-лошия и доста по-възможен сюжет, банкнотата ще коства по-малко.

Нищо сходно обаче не можем да кажем за отлежалото уиски. В случай, че забравите за бутилка скоч, закупена преди 30 години, най-вероятно тя ще коства повече. А в този момент си представете какво би станало в случай че това е цяла бъчва и то от по-рядък тип уиски.

Именно такава извънредно рядка бъчва с уиски от марката Macallan, оставена в склад на известната шотландска дестилерия за повече от тридесет години, беше закупена за близо $1,3 милиона по време на търг в Съединени американски щати. С това беше усъвършенстван досегашният връх за бъчва с уиски, продадена на търг, заяви онлайн порталът Whisky Hammer, който беше медиатор при продажбата.

Най-любопитното в цялата история е, че бъчвата е стояла три десетилетия в склад просто, тъй като нейният притежател е не запомнил да си я вземе. Според Whisky Hammer продавачът на бъчвата Macallan е бил новак в света на уискито и е заплатил $6500, с цел да изпълни 374-литровата бъчва с едномалцов скоч през май 1988 година.

Той е бил бежанец в Шотландия и постоянно е пътувал, заради което и не запомнил да вземе бъчвата, която инцидентно е отлежавала цели 34 години. Преди няколко месеца от дестилерията му се обаждат по телефона, припомнят му за бъчвата и безусловно трансформират живота му във финансово изражение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР