Maverick няма нищо в това безумно прелитане на самолетоносач от ВВС

...
Представете си, че работите на кулата или палубата на самолетоносач.
Коментари Харесай

Представете си, че работите на кулата или палубата на самолетоносач. Доста вълнуващо, а? Съжалявам за цялата загуба на слуха. Кои са най-вълнуващите неща, край които можете да си представите да летите? F-18 летящ високо в далечината? Доста стандартно. F-14 бръмчи точно до кулата? Много 1986 от вас. Какво ще кажете за B-52 BUFF, летящ под палубата, точно над вълните?

Или имате много активно въображение, или вече знаете за прелитането на самолетоносач на ВВС през 1990 г. в Персийския залив.< /p>

(Ако сте мислили за дракони, трябва да сте фенове на поредицата Temeraire! Наполеоновите войни, но с дракони и дракононосачи.)

Епичното прелитане на военновъздушните сили от 1990 г.

През 1990 г. Военноморските сили изиграха някои военни игри с Военноморските сили. Подробностите за прелитането са малко оскъдни, но снимките са страхотни.

Типичната история е, че B-52 са се обадили на екипажа на USS Ranger и са поискали да направят облитане. Както посочиха членовете на AviationGeekClub обаче, някои от номерата на опашките в снимките съвпадат с USS Independence, а не с Ranger.

Независимо от това, два базирани в Гуам B-52 се отправиха към флота, обадиха се на превозвача и поискаха разрешение да извърши прелитане, да развълнува малко моряците, да им помогне да оценят своите събратя от военновъздушните сили. Моряците, които рядко виждат нещо толкова голямо да лети, казаха, че биха се радвали да видят бомбардировачите.

B-52 казаха страхотно и след това се обадиха обратно, за да кажат, че са само на 5 мили. Екипажът на рейнджърите отговори, че не могат да ги видят.

И така B-52 казаха на екипажа на рейнджърите да погледнат надолу.

И там, летейки под нивото на палубата , толкова близо до водата, че предизвикаха пръскане на вода, бяха двата B-52.

https://twitter.com/NavalInstitute/status/1543305992737267719

Студът Набор от умения War B-52

Ако не сте знаели, летенето толкова ниско с масивен бомбардировач е опасно. Малка грешка или неправилен удар и самолетът щеше да се разбие във вълните.

Но пилотите на B-52 трябваше да практикуват нисколетящи мисии доста често до края на Студената война. Първоначално дизайнерите подготвиха B-52 за мисии с ядрени бомбардировки на голяма надморска височина. Но тъй като ракетите земя-въздух и изтребителите на голяма надморска височина като МиГ-25 се подобриха, стана невъзможно за бомбардировачите на голяма надморска височина да оцелеят, след като бяха засечени.

Историята продължава

И така B-52 отиде ниско, вместо това. Пилотите се научиха да летят с „Големите грозни дебели чукалки“ под радара, за да преминат през съветската противовъздушна отбрана, за да изстрелят ракети или да хвърлят бомбите си. Това изискваше да се доближат плътно до земята, върховете на дърветата или водата, докато летяха към целта.

Това правеше летенето над вълните близо до носач предизвикателно, но в рамките на рулевата рубка на пилотите.

https://www.youtube.com/watch?v=ivtfy2DlpJ4

Екипажът на превозвача

Екипажът на превозвача очевидно беше впечатлен от прелитането и корабът екипажът попита дали B-52 могат да прелетят отново. Самолетите се подчиниха и моряците получиха тон снимки на самолетите точно над линията на палубата.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР